nieuws

Rutteman verdeler van Repente fietszadels

Winkel 1105

Rutteman in Bunnik is verdeler geworden van het Italiaanse Repente. Dit merk maakt high-end fietszadels voor racefietsen. Behalve dat ze ultralicht, comfortabel en supersterk zijn, beschikken de Repente-zadels over een uniek kenmerk: de covers laten zich vervangen zonder dat het zadel gedemonteerd hoeft te worden.

Rutteman verdeler van Repente fietszadels

De Repente fietszadels maken gebruik van een modulair systeem. Dankzij het zogeheten RLS-systeem (zie ook de video onderaan dit artikel) laat het bovenste deel van het zadel zich snel en eenvoudig verwijderen. Zo kun je snel wisselen tussen verschillende covers. Dit maakt de fietszadels van Repente multi-inzetbaar. Voor op asfalt is bijvoorbeeld de Aleena-cover ontwikkeld. Stuur je het gravel op, dan kun je kiezen voor de Comptus- of Kuma-covers, die meer comfort bieden.

Veel aandacht voor comfort

Repente besteedt veel aandacht aan design en gewichtsreductie, maar verliest het belang van comfort daarbij niet uit het oog. “Drukpieken in de ischiale botzone worden aanzienlijk verminderd (-38%). Dit dankzij een betere verdeling van het gewicht over het oppervlak van het zadel. Daarnaast hebben de 3 beschikbare, uitwisselbare covers een dunne laag EVA-schuim, dat maximaal comfort bij minimaal gewicht biedt”, zegt Rutteman. De basis van carbon, in combinatie met de Aleena-cover, weegt in totaal 130 gram.

4 jaar garantie op Repente fietszadels

De carbon basis wordt gevormd in de autoclaaf en bestaat uit verschillende carbonfiber-patronen. Door vorming in de autoclaaf wordt maximale sterkte gegarandeerd. “Daarom geeft Repente 4 jaar garantie op de carbon RC-base”, zegt Rutteman.

Reageer op dit artikel