nieuws

550 kansarme kinderen krijgen een nieuwe fiets van Alpina

Winkel 1085

550 kansarme kinderen krijgen een nieuwe fiets van Alpina

Stichting Leergeld, fietsenwinkel Van Kortenhof en fietsfabrikant Alpina hebben een bijzondere actie opgezet: 550 kinderen uit kansarme gezinnen krijgen van hen een nieuwe Alpina-fiets. Gedachte achter het project is dat kinderen op die manier beter mee kunnen komen in onze maatschappij, waar het hebben van een fiets voor veel kinderen vanzelfsprekend is.

‘Alle kinderen mogen meedoen’ is het motto van Stichting Leergeld. Zij bieden kinderen uit kansarme gezinnen de financiële middelen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. “En dat is precies waar het bij dit project om draait”, legt Nicole van Kortenhof uit. Zij is samen met haar zus Miranda mede-initiator van het project en eigenaar van de Van Kortenhof-fietsenwinkels. “Zonder fiets kun je als kind in Nederland niet altijd makkelijk meekomen. En toch is het hebben van een fiets zeker geen vanzelfsprekendheid voor veel kinderen. Laat staan een gloednieuwe!”

Veilig de weg op met een nieuwe Alpina

Stichting Leergeld, fietsenwinkel Van Kortenhof en fietsfabrikant Alpina hebben een bijzondere actie opgezet: 550 kinderen uit kansarme gezinnen krijgen van hen een nieuwe Alpina-fiets.

De eerste nieuwe kinderfietsen van Alpina liggen klaar om afgemonteerd en uitgereikt te worden.

Via Stichting Leergeld zijn er 550 kinderen geselecteerd die dringend een fiets nodig hadden om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Vervolgens benaderde de stichting Van Kortenhof om deze kinderen te voorzien van tweedehands fietsen. “Dit was een bijna onmogelijk opdracht en geen garantie voor veilige fietsen”, legt Nicole uit. “We hebben daarom de hulp in geroepen van de Nederlandse fietsfabrikant Alpina. Nu kunnen we alle 550 kinderen een spiksplinternieuwe fiets geven!”

De eerste fietsen zijn inmiddels uitgereikt. In de komende weken zullen alle 550 kinderen hun nieuwe Alpina jongens- of meisjesfiets mogen ophalen bij Van Kortenhof.

Reageer op dit artikel