nieuws

VIDEO Wielrenners over onbreekbaar composiet fietsframe

Winkel 1742

VIDEO Wielrenners over onbreekbaar composiet fietsframe
Bij het nieuwe materiaal blijft het frame intact, net zoals bij een frame in aluminium of staal. Afbeelding REIN4CED

We schreven er eind vorig jaar al over: het Vlaamse bedrijf REIN4CED heeft een nieuw composiet materiaal ontwikkeld. Hun onbreekbare composiet fietsframes zien zij als alternatief voor carbon modellen. In deze video laat REIN4CED enkele wielrenners kennismaken met het nieuwe materiaal.

In de video worden eerst de voor- en nadelen van traditionele carbon frames besproken met een aantal wielertoeristen. Een carbon frame is zeer licht en ziet er mooi uit. Maar bij carbon frames is na een val aan de buitenkant niet altijd te zien dat er een breuk zit en bestaat het risico van onverwachts breken of scheuren. Daarna wordt de sporters gevraagd wat ze van het nieuwe impact-bestendige staalvezel composiet van REIN4CED vinden.

REIN4CED wil nieuw composiet produceren in België

REIN4CED maakt de onbreekbare fietsframes van nieuw hybrid carbon/metaal composiet materiaal. Dit zorgt volgens REIN4CED voor een veel betere weerstand bij impact dan carbon composiet frames. REIN4CED heeft voldoende kapitaal vergaard om een volledig automatische composiet frame productielijn in België op te zetten.

Lees ook REIN4CED ontwikkelt onbreekbaar composiet frame 

 

Reageer op dit artikel