nieuws

IKEA roept wereldwijd stadsfietsen terug

Winkel 2374

IKEA roept wereldwijd stadsfietsen terug
De IKEA SLADDA kwam in 2016 op de markt. Foto IKEA

IKEA roept stadsfietsen terug die sinds 2016 onder de naam SLADDA in de woonwinkel zijn verkocht. De aandrijfriem kan tijdens het fietsen plotseling knappen, wat kan leiden tot een valpartij. IKEA ontving wereldwijd 11 meldingen ontvangen van geknapte aandrijfriemen.

In 2 gevallen had dat lichte verwondingen tot gevolg, aldus IKEA. Na deze meldingen besloot IKEA in januari al om de verkoop van de fiets te staken. Omdat uit onderzoek blijkt dat het probleem met de aandrijfriem niet op te lossen is, haalt het bedrijf nu alle fietsen uit voorzorg terug.

Wereldwijd 6.000 IKEA fietsen verkocht

In Nederland zijn er 847 fietsen verkocht en wereldwijd zijn zo’n 6.000 exemplaren. Bezitters kunnen de fiets terugbrengen naar de winkel en krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Dit geldt ook voor accessoires die speciaal zijn ontworpen voor de fiets.

IKEA SLADDA in 2016 op de markt

IKEA bracht de stadsfiets SLADDA in 2016 op de markt. De stadsfiets met een aluminium frame was verkrijgbaar met veel accessoires. De prijs van de  SLADDA was toen € 499,- voor IKEA Family leden en € 699,- voor niet-leden.

 Bron: ANP/Cilya van der Kooy (LLA)

Reageer op dit artikel