nieuws

Gazelle laat zich inspireren door Vermeer en Rembrandt

Winkel

Gazelle en het Rijksmuseum brengen twee ‘grootmeesterfietsen’ op de markt. Het zijn de Miss Grace Art Editions die zijn geïnspireerd op Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en Marten & Oopjen van Rembrandt van Rijn. Details van de kunstwerken zijn te zien op het frame en de spatborden. Met deze stadsfietsen richt Gazelle de spotlights op de twee publiekstrekkers van het Rijksmuseum van dit moment.

Gazelle laat zich inspireren door Vermeer en Rembrandt

Sinds maart heeft het Rijksmuseum in Amsterdam te maken met topdrukte. Het Melkmeisje trekt elk museumseizoen veel bekijks. De expositie met de onlangs gerestaureerde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt van Rijn doet er nu een schepje bovenop. De kunstwerken zijn bijna vierhonderd jaar in privébezit geweest. Nederland en Frankrijk hebben de portretten gezamenlijk aangekocht. Anderhalf jaar lang hebben restauratoren en experts aan de topstukken uit 1634 gewerkt.

Fietsen en kunstschilders

“Internationaal staan we bekend om onze fietsen én kunstschilders. Nu we meesterwerken van Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn in de styling van onze lifestylefietsen opnemen, slaan we een brug tussen beide werelden”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Gazelle.

Praktische stadsfietsen van Gazelle

De Miss Grace Art Editions zijn typische stadsfietsen. Er zit een voordrager op waarop fietsers hun boodschappen, schooltassen en sportspullen kunnen vervoeren. De fietsen zijn uit te breiden met een achterdrager. De dubbele pootstandaard zorgt voor extra stabiliteit en met het stuurslot ingeschakeld blijft de Miss Grace Art Edition altijd staan, hoe zwaar de fiets ook is beladen. De fiets heeft drie versnellingen en rollerbrakes. Er zijn twee stylings beschikbaar: Marten & Oopjen en Het Melkmeisje. De adviesprijs bedraagt 729 euro. De fietsen zijn uitsluitend te bestellen op gazelle.nl.

Foto's

Reageer op dit artikel