nieuws

Specialized heeft voorvorkproblemen al opgelost

Winkel 1035

ANP en diverse media berichten over de voorvork die bij een aantal Specialized racefietsmodellen kan breken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft hierover gepubliceerd. Navraag bij Specialized leert dat het probleem al in december 2017 bekend was, en de desbetreffende vorken inmiddels bij alle consumenten en dealers zijn vervangen.

Specialized heeft voorvorkproblemen al opgelost
Bij de Specialized 2018-modellen Allez, Allez Sport en Allez Elite zijn de desbetreffende vorken inmiddels bij alle consumenten en dealers vervangen. Foto Specialized

De Specialized voorvorken hebben mogelijk een zwak punt in de vorkkroon. Woordvoerder Koos de Boer van Specialized: “In december 2017 is uit onze eigen tests gebleken dat bij de 2018-modellen Allez, Allez Sport en Allez Elite de voorvork een zwak punt zou kunnen vertonen. Deze fietsen zijn verkocht tussen juli en december 2017.”

Direct gestart met omwisselen vork

“In december zijn we direct gestart met het terugroepen van de fietsen die al aan consumenten waren verkocht. In maart hebben we deze procedure al volledig afgehandeld. Vervolgens zijn ook van alle modellen die bij de dealer in de showroom staan, de voorvorken vervangen.” Bezitters van de desbetreffende fietsen krijgen van de fabrikant een nieuwe voorvork.

Enkele honderden in Europa

In Europa gaat het om enkele honderden fietsen, in Nederland beperkt de terugroepactie zich tot enkele tientallen. Er zijn sinds de constatering en de omwisselactie geen ongelukken geweest. Dat de NVWA het nu pas publiceert, heeft te maken met de uitgebreide uitwisseling van informatie tussen deze organisatie en Specialized, zegt De Boer.

Eigen voorraad checken

Specialized is nu bezig de eigen voorraad te checken op modellen Allez (Base), Allez Sport en Allez Elite, modeljaar 2018. Ook bij deze fietsen wordt de voorvork nog vervangen.

Reageer op dit artikel