nieuws

Proteam Hydro Coating biedt ultieme fietsbescherming

Winkel 817

Proteam Hydro Coating biedt ultieme fietsbescherming

De Hydro Coating van Proteam biedt een hoogwaardige lakbescherming die, volgens Proteam, de lak en andere delen van de fiets jarenlang blijft beschermen. Op de onlangs gehouden Bike Motion sleepte Proteam nog een Bike Motion Award in de wacht met het product, waarbij het 40% van de stemmen kreeg in de categorie Accessoires.

Proteam Hydro Coating is volgens de leverancier ‘de eerste semi-permanente lakbeschermingscoating van Proteam die speciaal voor fietsen is ontwikkeld’. De Proteam hydrofobische coating is ‘een ander soort product dan wax en hecht zich dieper en vaster in de poriën van de lak’, aldus Proteam. “Het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax. De hydrofobische coating is goed te verwerken, en omdat het zo dun als water is ook met behulp van een airbrush aan te brengen.”

Water- en vuilafstotend met Proteam Hydo Coating

De lakbeschermer maakt behandelde delen extreem water- en vuilafstotend, zegt Proteam. “Vuil zal zich niet meer hechten. Wassen en algemeen onderhoud wordt daardoor veel gemakkelijker. De fiets behoudt veel langer zijn glans. Bovendien behouden matte lakken veel langer een volle, luxe uitstraling.”

De Proteam Hydro Coating is een product van op basis van siliciumdioxide, een bestanddeel van glas. Het wordt ook wel een keramische coating of Liquid Glass coating genoemd. Het behandelde oppervlak krijgt een microscopisch dun glaslaagje, dat fungeert als pantser.

In onderstaande video wordt het aanbrengen van een keramische coating uitgelegd.

 

Reageer op dit artikel