nieuws

Onzichtbare hoofdbeschermer in beeld

Winkel 1811

Onzichtbare hoofdbeschermer in beeld
DOOWITT heeft een universele, ‘one size fits all’ pasvorm. Foto DOOWITT

Vader en zoon Dick en Tim Hooijer van Safety Products uit Goes vertellen in deze video over de door hen ontwikkelde onzichtbare hoofdbeschermer onder de naam DOOWITT. Deze kan onzichtbaar gedragen kan worden onder elke pet, muts of hoed. De ideale oplossing voor mensen die geen helm willen dragen op de fiets of e-bike.


In het filmpje is ook Art de Lange, verkoper van De Kromme Spaak, te zien.
DOOWITT heeft een universele, ‘one size fits all’ pasvorm. DOOWITT past zich, door de lamellenstructuur, aan naar de vorm van het hoofd. De buitenschaal is gemaakt van 1,5 millimeter dik polycarbonaat. De binnenzijde is 4,5 millimeter dik en bestaat uit een aantal verschillende lagen Poron. De buitenschaal van polycarbonaat zorgt ervoor dat er geen scherpe objecten zoals glas, stenen of scherpe delen door de hoofdbeschermer heen komen.

Poron keert terug in originele staat

De Poron binnenlaag vangt de val op, zodat hoofdletsel verminderd of voorkomen wordt. In tegenstelling tot piepschuim, waar traditionele helmen van worden gemaakt, keert Poron altijd weer terug in zijn originele staat. Dit betekent dat DOOWITT meerdere keren gebruikt kan worden waar een traditionele helm dit niet kan. Die moet al na één val vervangen worden. DOOWITT wordt zowel online als bij de vakhandel te koop aangeboden. De adviesverkoopprijs is € 69,95.

Reageer op dit artikel