nieuws

Michelin lanceert 3 nieuwe mountainbikebanden

Winkel 404

Michelin lanceert 3 nieuwe mountainbikebanden

Michelin komt met 3 nieuwe Performance mountainbikebanden. De Force XC is voor Cross-Country, voor All Mountain en Trail heeft het merk de Force AM en de Wild AM ontwikkeld. De nieuwe Michelin Performance banden zijn inmiddels leverbaar, in juni volgen 27.5+-versies.

De nieuwe mountainbikebanden van Michelin vormen een aanvulling op de in 2017 geïntroduceerde Cross-Country en All Mountain-banden. In de ontwikkeling is veel tijd en geld gestoken, zegt de Franse bandenfabrikant. “In 2017 is een bedrag van € 641 miljoen in de ontwikkeling van nieuwe producten gestoken. Daardoor konden we een aantal belangrijke innovaties toepassen bij deze nieuwe banden. Zo zijn, op basis van de ‘GumX+ technologieën’, nieuwe materialen gebruikt voor meer grip. Ook is de ‘Shield Technology’ ingezet om de robuustheid van het karkas te optimaliseren”, zegt Michelin.

Force XC voor Cross-Country

De Force XC is bestemd voor sportief gebruik in Cross-Country. De band moet veel grip, wendbaarheid en prestaties op zowel harde als zachte ondergrond bieden. De lichtgewicht band maakt gebruik van Tubeless-technologie en is volgens Michelin zeer goed bestand tegen lekrijden. “Verder is hij zeer efficiënt, met name in bochten, doordat hij hetzelfde profiel en dezelfde profielblokken heeft als onze Force XC competitiebanden”, aldus de fabrikant

Force AM voor harde ondergrond

Voor de liefhebbers van All Mountain en Trail levert Michelin nieuwe versies van de Force AM en Wild AM, die zijn ontwikkeld in de competitie. De Force AM is bestemd voor droge en relatief harde ondergrond, en heeft een extreme wendbaarheid en nauwkeurigheid. “De grip, het profiel, en de robuustheid van het Trail Shield karkas zorgen voor maximale veiligheid bij off-road gebruik”, belooft Michelin.

Wild AM voor gemengd terrein

De Wild AM is bestemd voor gemengd terrein. Hij moet maximale veiligheid en tegelijkertijd optimaal plezier bij sportief gebruik bieden. De grip wordt gegarandeerd door een loopvlakprofiel waarvan het ontwerp nauwkeurig is afgestemd op alle krachten waaronder een voorband te lijden heeft. De robuustheid dankt deze band aan de ‘Bead 2 Bead Protection’ en het ‘Trail Shield karkas’.

Lees ook: Michelin lanceert nieuwe racebanden

Foto's

Reageer op dit artikel