nieuws

Hartje groeit met Victoria en Con-Tec

Winkel

Het aantal dealers van Victoria Fietsen is afgelopen jaren gestaag gegroeid. Inmiddels heeft Hartje Benelux met het merk al meer dan 250 dealers in de Benelux. Volgens Jurgen Kruitbosch van Hartje komt dit met name door een nieuwe huisstijl en groeiende naamsbekendheid.

Hartje groeit met Victoria en Con-Tec

“Met Victoria plussen we nu een aantal jaren op rij en dat valt dealers natuurlijk ook op”, zegt Jurgen Kruitbosch, sales manager bij Hartje Benelux. Volgens hem komt dat vooral omdat dealers op zoek zijn naar goede alternatieve merken: “Dealers vinden het ronduit vervelend dat mensen na een uitvoerig verkoopgesprek en een proefrit hun mobieltje uit de zak halen en je confronteren met een prijsstunter op internet, die dezelfde fiets een paar honderd euro goedkoper aanbiedt.”

Naamsbekendheid Victoria

Jurgen Kruitbosch zag de naamsbekendheid van het merk Victoria groeien: “Omdat de naamsbekendheid van Victoria de laatste jaren gestaag gegroeid was, werd het tijd voor een boost. Daarom hebben we recentelijk een nieuwe huisstijl en in samenwerking met een reclamebureau een mediacampagne ontwikkeld. Die slaat goed aan en geeft Victoria een verdere push.”

Leverproblemen aantal modellen

Door het succes zijn een aantal modellen niet goed leverbaar: “Dealers zijn enthousiast over de campagne en de fietsen van Victoria. Het gaat zelfs zo goed dat een aantal modellen wat lastiger leverbaar is. We doen er, in samenwerking met het hoofdkantoor in Duitsland, alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. We zijn in ieder geval niet de enige die hiermee te maken heeft.”

Ook Con-Tec wanden doen het goed

Behalve Victoria doet Hartje Benelux ook in toenemende mate goede zaken met de Con-Tec wanden. Marco Smeets is dagelijks onderweg om dealers te ondersteunen bij een omzet stimulerende inrichting van de wanden. “De producten van Con-Tec zijn goed en prijstechnisch erg interessant, waardoor deze productgroep een sterke bijdrage kan leveren aan het rendement van fietsenwinkels. Inmiddels hebben we al 125 dealers, die actief met Con-Tec zijn gaan werken”, licht Kruitbosch toe. “In veel producttesten in Duitse fietsbladen komen de Con-Tec accessoires eigenlijk altijd goed uit de bus. Dat zegt ook wel iets.”

Reageer op dit artikel