nieuws

Half miljoen voor triatlonfiets via crowdfunding

Winkel

De Amsterdamse fietsproducent Just Ride heeft via crowdfunding € 550.000 opgehaald voor de productie van innovatieve triatlonfietsen. Met het geld worden de mallen aangeschaft, waarna de fietsen wereldwijd in de markt worden gezet.

Half miljoen voor triatlonfiets via crowdfunding
Via crowdfunding heeft Just Ride meer dan een half miljoen opgehaald voor de productie van innovatieve triatlonfietsen. Foto Just Ride

Ondernemer en ingenieur Gerard Vroomen is oprichter van wielermerk Cervélo en leidt nu het ontwikkelteam van Just Ride. “De fiets is helemaal uitontwikkeld door een team van topdesigners en ingenieurs. Een fiets die optimaal is afgestemd op de specifieke behoefte van triatlonsporters. Heel spannend dat we met deze financiering nu de fiets echt kunnen gaan produceren”, aldus Vroomen. Just Ride is eigenaar van het merk 3T.

Bewuste keuze voor crowdfunding

De ondernemers kozen voor een financiering via crowdfunding vanwege het innovatieve financieringsmodel en de directe link tussen bedrijf en financiers. “Onze klanten zijn zeer betrokken bij en gepassioneerd over het merk, op deze manier bieden wij hen de mogelijkheid om nog dichter met het merk in aanraking te komen”, aldus CEO René Wiertz. Via het crowdfundplatform van Knab werd de leningaanvraag binnen vijf uur volgeschreven door in totaal 515 investeerders. Meer informatie over dit crowdfundingproject is te vinden op de website van Knab.

Videopitch Just Ride triatlon fiets

Bekenden in de branche

Gerard Vroomen (46) was in 2009 Ingenieur van het Jaar. Hij leidt het ontwikkelteam van Just Ride. Na het afronden van zijn technische studie aan de TU Eindhoven richtte hij in 1996 Cervélo op. Cervélo staat te boek als een van de meest innovatieve fietsmerken met een combinatie van technische superioriteit en vooruitstrevende marketing. Dit wordt in diverse marketingboeken beschreven en is beloond met verschillende prijzen. In 2012 verkocht Gerard Vroomen Cervélo aan de Pon Groep. De productie werd verplaatst naar Cloppenburg. Gerard heeft in zijn carrière een groot aantal onderscheidingen en prijzen gewonnen.

René Wiertz (46) is de CEO van Just Ride en van haar 100% buitenlandse dochters en kleindochters (3T en THM). Na het afronden van zijn opleiding aan de Universiteit van Tilburg heeft René een managementopleiding aan INSEAD gevolgd. Na zijn opleiding is hij bij Philips aan de slag gegaan in meerdere functies van Financial Controller tot Vice President Corporate M&A. In 2007 is hij als CEO en eigenaar toegetreden tot 3T Cycling in Italië. In minder dan een jaar heeft hij een turn around weten te realiseren.

Foto's

Reageer op dit artikel