nieuws

Formula mountainbike-onderdelen bij Tehava

Winkel 770

Formula mountainbike-onderdelen bij Tehava

Tehava heeft het distributeurschap verworven van het Italiaanse Formula. Formula is specialist in remmen, vorken en wielen voor mountainbikes. Het levert onder meer vier verschillende schijfremmen, vijf vorken en lichtgewicht wielen.

Formula is van origine afkomstig uit de motorcrosswereld. In 1987 startte het Italiaanse merk met de ontwikkeling en productie van mountainbike-onderdelen. In 1993 kwam Formula met de eerste hydraulische schijfrem voor mountainbikes.

Formula heeft vier remmen in het assortiment, bestemd voor verschillende specialisaties binnen het mountainbiken. Een hiervan is de Cura, Formula’s eerste schijfrem op minerale olie. “Dankzij een zeer nauwkeurig en krachtig aangrijppunt is zijn remdosering perfect. Deze lichte allrounder beschikt over een zeer ergonomische remhendel”, zegt Tehava.

Remleiding ontkoppelen zonder gereedschap

Tehava heeft het distributeurschap verworven van het Italiaanse Formula. Formula is specialist in remmen, vorken en wielen voor mountainbikes.

De Cura is Formula’s eerste schijfrem op minerale olie.

Dankzij de Speed Lock-technologie kun je de Cura-remleiding ontkoppelen zonder gereedschap. “Tevens voorkomt het dat je olie verliest of lucht in de leiding komt”, aldus Tehava. Een andere technologie is de Mix Master stuurklem. Die is optioneel voor alle Formula remmen. “Deze eenvoudige upgrade zorgt voor een directe bevestiging van Shimano en SRAM shifters op de Formula remhendel. De handlebar oogt hierdoor extra clean”, aldus de leverancier.

Formula heeft vijf vorken in de collectie voor verschillende ondergronden, waaronder de 33 / Thirty-Three. “De 33 is leider in de markt van lichtgewicht XC vorken. Hij weegt slechts 1.580 gram. Formula ontwierp de 33 voor hedendaagse mountainbikebehoeften, dat resulteert in een zeer verfijnde vork”, zegt Tehava.

Voorvork met eenvoudig instelbare demping

Formula heeft vijf vorken in de collectie voor verschillende ondergronden, waaronder de 33 / Thirty-Three.

De Internal Floating Technology in de 33-vork vermindert effectief de wrijving tussen de binnen- en buiten vorkpoten.

De Internal Floating Technology in de 33-vork moet de wrijving tussen de binnen- en buiten vorkpoten verminderen. Dit resulteert in een soepele inwendige geleiding. Daarnaast kun je met het Compression Tuning System de demping optimaal instellen, met de gewenste reboundsnelheid. Dankzij een vervangbaar ventiel op de vork met zeven opties stem je deze snel en eenvoudig af naar persoonlijke voorkeur.

Op gebied van wielen levert Formula de Linea 2. Die weegt 1.356 gram en heeft een velgbreedte van 27 mm. “Linea 2 is perfect voor crosscountry, marathon, trail en all mountain”, zegt Tehava.
De naaf maakt gebruik van het zogeheten Wide Position Design. Dat wil zeggen dat de interne lagers verder uit elkaar staan. Hiermee heeft de naaf een brede basis, dat moet zorgen voor meer souplesse, betere rotatie en extra stijfheid. Demonteren van de naaf kan snel, dankzij het Easy Maintenance System.

Reageer op dit artikel