nieuws

Fiets GPS-tracker voor after market

Winkel

Tracefy komt met een diefstalbescherming met GPS-oplossing en bijbehorende Trace & Recovery service. Tracefy is een jong bedrijf dat gespecialiseerde IoT oplossingen voor fietsen biedt. Voor consumenten, zeker met een dure elektrische fiets, is een GPS-tracker een mooie aanvulling voor hun fiets.

Fiets GPS-tracker voor after market
Een GPS-tracker biedt extra diefstalbescherming en is handig voor dure elektrische fietsen. Beeld Tracefy

Een GPS-tracker als extra diefstalbescherming. Het is een idee waar al een tijd steeds meer over te horen en lezen is. Consumenten vragen er spontaan naar. Tracefy biedt nu als eerste in Nederland een product voor de aftermarket. De GPS-oplossing is geschikt voor nieuwe én bestaande e-bikes en kan door fietsenwinkels zelf worden ingebouwd. En – niet onbelangrijk – de bijgeleverde software kan inzage bieden in de locatie van een enkele fiets of de locaties van een hele vloot fietsen tegelijk.

Realtime fiets volgen

Consumenten krijgen met de GPS-tracker extra beveiliging van hun fiets: ze kunnen realtime zien waar de fiets is en worden via hun telefoon gewaarschuwd als hij wordt verplaatst. Blijkt de fiets onverhoopt toch gestolen, kan hij eenvoudig worden opgespoord door een opsporingsdienst.  Consumenten kunnen hiervoor een specifieke verzekering afsluiten die tot stand is gekomen door een samenwerking van Tracefy met een fietsverzekeraar en een opsporingsdienst: Trace & Recovery.

Oplossing voor de consument

De consumentenoplossing bestaat uit twee delen:

  • hardware die in de fiets wordt geplaatst en continu verbinding maakt met internet om locatiegegevens uit te wisselen.
  • software in de vorm van een app waarmee consumenten via hun telefoon virtueel verbonden zijn met hun fiets en waar – naast de beveiliging – allerlei leuke extra functionaliteiten beschikbaar zijn zoals inzage in gereden routes, afstanden, calorieën, social sharing etc.

Online dashboard

Voor de dealer (of andere partijen) is er optioneel een online dashboard beschikbaar waarmee inzicht wordt verkregen in gebruikersgegevens van meerdere fietsen tegelijk. Met deze informatie kunnen onder andere onderhoudsplannen worden geoptimaliseerd. Er is immers zicht op het daadwerkelijk verbruik. Daarmee is ook de weg vrij voor facturatie op basis van daadwerkelijk gereden kilometers in geval van abonnementen/verhuur. Tot slot biedt het dashboard gelegenheid geautomatiseerde (service)berichten te sturen aan klanten.

Levering via dealer

De Tracefy-oplossing biedt dealers, producenten en partijen met een kleine of grote vloot fietsen in beheer dus tal van nieuwe mogelijkheden om toegevoegde waarde te bieden voor hun klanten. Inmiddels is gestart met de levering voor de aftermarket via een select aantal dealers.

Winnaar Startup Price in smart mobility solutions

Tracefy beschikt over uitgebreide kennis van de markt en is onlangs door de jury van de European Startup Price in smart mobility solutions als enige Nederlandse inzending verkozen tot de top 10 startups in Europa. Meer informatie over Tracefy: tracefy.com. Contact via info@tracefy.com.

Lees meer over connected bikes

Reageer op dit artikel