nieuws

Velco wint Innovatie Award met Wink Bar interactief stuur

Winkel 909

Velco wint Innovatie Award met Wink Bar interactief stuur

Velco heeft op de Bike Motion een Innovatie Ward gewonnen voor de Wink Bar. De Wink Bar is een interactief stuur, dat op elke fiets gemonteerd kan worden. Het stuur heeft navigatie, ingebouwde verlichting en een diefstalbeveiliging. De functies laten zich via Bluetooth aansturen met een app.

De Wink Bar van Velco is verkrijgbaar in twee verschillende modellen; Flat en Urban. Met het interactieve stuur beschikken fietsers over diverse functies, waaronder diefstalpreventie. De Wink Bar waarschuwt de eigenaar van de fiets wanneer deze verplaatst wordt of wordt gebruikt zonder te zijn ontgrendeld. Met en Track en Trace volgsysteem kan de fiets gelokaliseerd worden.

Navigeren met de Wink Bar

Verder beschikt de fietser met de Wink Bar over navigatie. Het stuur maakt verbinding met een navigatie-app. Nadat je een bestemming hebt ingevoerd, word je genavigeerd met behulp van lichtjes. Die geven aan of je links, rechts, vooruit of achteruit moet. Ook geeft het stuur een signaal wanneer er via de telefoon een berichtje of oproep binnenkomt. De Wink Bar beschikt verder over 224 lumen koplampen. Die schakelen automatisch in zodra het donker wordt.

Het stuur ontgrendelen kan met de ingebouwde Bluetooth-functie en de telefoon-app, of via de persoonlijke VelcoTag. Die wordt bij elk stuur geleverd. De trackingfunctie van de Wink Bar is automatisch en biedt wereldwijde dekking. Hierdoor is het stuur altijd online en kan altijd worden gevonden.

Met de app kunnen fietsers hun rijgeschiedenis volgen en bekijken. Dankzij een overzicht met statistieken kan je onder andere de afstand, reisduur, evenals de verbrande calorieën terugvinden. De multifunctionele eigenschappen waren voldoende om de Innovatie Award op de Bike Motion in de wacht te slepen.

Slimmer en veiliger fietsen

Johnny Smith, CMO van Velco: “We hebben de Wink Bar gemaakt om fietsers de mogelijkheid te bieden hun fietstochten veiliger en slimmer te maken. In plaats van dat je iets aan de fiets moet bevestigen, is het een geïntegreerd onderdeel van de fiets. Op die manier beschermt het volgsysteem de fiets altijd. Met de VelcoNav navigatietool beschik je altijd over navigatie, en de ingebouwde koplampen garanderen veiligheid.”

De Wink Bar is vanaf juni 2018 leverbaar in Nederland en België. Distributeur voor Nederland is RS Bicycles & Components, voor België is dat Bike-Me Distribution.

Reageer op dit artikel