nieuws

Start2Bike fietstraining voor mountainbike en racefiets

Winkel 647

Wielersportbond NTFU komt met de Start2Bike fietstraining. De training is speciaal bedoeld voor fietsers die voor het eerst op een mountainbike of racefiets stappen, of die hun fietsvaardigheden bij willen slijpen. De training focust op zaken als remmen, schakelen en bochtentechnieken.

Start2Bike fietstraining voor mountainbike en racefiets

Met Start2Bike maak je direct een goede start wanneer je voor het eerst een mountainbike of racefiets hebt aangeschaft. Of wanneer je je techniek wilt verbeteren en zo meer plezier aan het fietsen wilt beleven. Start2Bike is een laagdrempelige fietstraining, verdeeld over 4 sessies. De training zoomt in op de basistechnieken: remmen, schakelen en bochtentechniek. De training start in het eerste weekeinde van april.

“Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan zijn er een aantal basistechnieken nodig, zoals remmen, schakelen en bochtentechniek. Daarom is de Start2Bike fietstraining ontwikkeld. Met als doel om beginnende, sportieve fietsers met een zeker gevoel op pad te sturen. De afgelopen jaren hebben ruim 10.000 sportieve fietsers deelgenomen aan Start2Bike”, zegt wielersportbond NTFU.

Start2Bike fietstraining ook voor meer ervaren fietsers

Wielersportbond NTFU komt met de Start2Bike fietstraining. De training is speciaal bedoeld voor mountainbikes en racefietsen.

De Start2Bike fietstraining zoomt in op de basistechnieken, zoals remmen, schakelen en bochtentechniek.

Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.
De inschrijving voor Start2Bike is nu geopend.

 

Reageer op dit artikel