nieuws

Diefstal racefietsen bij George Walstock in Maastricht

Winkel 2111

Diefstal racefietsen bij George Walstock in Maastricht
De pui van de winkel van George Walstock. Foto George Walstock

En weer was het raak: bij George Walstock Tweewielerspecialist in Maastricht werden afgelopen weekend drie fietsen gestolen. De daders maakten met 25 mokerslagen een gat in de etalageruit en pakten daar 2 Bianchi’s en 1 Trek. Gelukkig zijn de daders inmiddels gepakt, eigenaar George Walstock blijft achter met de gevolgen.

“Naast de drie fietsen die ze meegenomen hebben, werden ook andere fietsen die ze omver schopten beschadigd. Ook de podia in de etalage zitten vol krassen en moeten opnieuw gelakt worden”, geeft Walstock aan. De inbraak gebeurde afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag. Op videobeelden is te zien hoe de twee daders ruim de tijd namen om een gat in de etalageruit te slaan. “Het blijft raar om te zien hoe rustig ze bezig zijn. Ze hebben eerst de camera in de portiek uitgeschakeld en hebben toen bijna anderhalve minuut op de ruit staan beuken”, aldus Walstock.

Niet in de zaak geweest

Hij denkt dat de daders voorafgaand aan de inbraak niet eerst in de winkel geweest zijn: “Ze pakten puur de drie fietsen die vooraan stonden, ze gingen niet gericht op de duurste fietsen af.” Veel hebben de daders niet aan de inbraak overgehouden, de fietsen waren zo beschadigd dat ze onverkoopbaar waren. De twee daders van 24 en 19 jaar oud zijn inmiddels opgepakt.

Meerdere fietsenzaken werden de dupe van diefstal. Bij CC 53-11 werden fietsen via het dak gestolen. En in november vorig jaar was het raak bij fietsspecialist Bakker Racing Products in Nederweert waar vijftig kostbare racefietsen en mountainbikes werden gestolen. In die maand werden bij Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen in Uden 27 fietsen gestolen van het merk Wilier, Merida en Giant. 

Reageer op dit artikel