nieuws

Combinatie drie beurzen trekt 41.376 bezoekers

Winkel 1043

Rijen dik voor de kassa en drukte op de beursvloer. De combinatie van de drie beurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs bleek een goede zet van de Jaarbeurs. De enorme hoeveelheid activiteiten, testmogelijkheden, accessoires, kleding en fietsen trokken ruim 41.376 bezoekers naar de Jaarbeurs.

Combinatie drie beurzen trekt 41.376 bezoekers
Drukte op de stands vanaf de opening op vrijdagmiddag. Foto Tweewieler

Een ticket voor een van de beurzen, gaf ook toegang tot de andere twee. En daar werd volop gebruik van gemaakt. Voor Bike MOTION was het de eerste voorjaarseditie van het evenement. Door verhuizing van Bike MOTION Benelux van het najaar naar het voorjaar vindt de beurs een natuurlijke aansluiting op het fietsseizoen. In de oude situatie werden in het najaar prototypes van innovaties gepresenteerd. Door te verhuizen naar het voorjaar zijn de innovaties direct te testen en te koop in de markt.

Testparcoursen goed gebruikt

De twee grote testparcoursen voor mountainbikes en racefietsen werden dan ook goed gebruikt. De focus is verlegd naar de consument waardoor gebruikelijk vakdag op maandag is vervallen. Colin Robaard, Brand Manager van Bike MOTION Benelux, is blij met het resultaat: “Dit succes is mede te danken aan de nieuwe koers die we zijn ingeslagen. We hebben met het team hard gewerkt om er een mooie editie van te maken. Dat het dan zo goed uitpakt, ondanks het schaatsweer is een bevestiging van onze keuze om deze drie beurzen in het voorjaar naast elkaar te programmeren. Meerdere doelgroepen die vanuit drie concepten bij elkaar komen werkt goed, daarmee zijn we het grootste fietsfeest van Europa. We hebben veel positieve feedback ontvangen van exposanten over de nieuwe formule en de kwaliteit van de bezoekers. De inzet op veel activiteiten en beleving is ook niet onopgemerkt gebleven. De bezoeker heeft zich kunnen verlekkeren en de koopbereidheid bleek groot.”

Tweewielerwinkel van het Jaar

De winnaar van de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2018 werd bekendgemaakt in het Auditorium van de Jaarbeurs. Foto Tweewieler

Op de laatste dag van de Bike MOTION werd de winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. De uitreiking van de 21e editie werd in het Jaarbeursgebouw feestelijk georganiseerd door Tweewieler en Bike MOTION Benelux. Consumenten beoordeelden de winkels met een rapportcijfer voor klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en kennis van de medewerkers. Minne Sport uit Ieper (West-Vlaanderen) ging er met de felbegeerde titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2018 vandoor.

Bike MOTION Benelux in 2019

De volgende editie van Bike MOTION Benelux vindt plaats van vrijdag 1 maart tot en met zondag 3 maart 2019, weer samen met E-bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. Door deze drie beurzen naast elkaar te plaatsen wordt de start van het fietsseizoen gemarkeerd.

Reageer op dit artikel