nieuws

Accell koopt mobiele service provider Beeline Bikes

Winkel 2645

Accell koopt mobiele service provider Beeline Bikes
Foto Beeline

Accell Group neemt het Amerikaanse Beeline Bikes over. Het bedrijf had al een minderheidsbelang in Beeline Bikes, maar wordt nu dus eigenaar. Beeline Bikes is een pionier op het gebied van mobiele service die de fietsvakhandel in Noord-Amerika op basis van een franchiseconcept een oplossing biedt voor verkoop, service en dataverzameling. De koop biedt Accell de mogelijkheid het concept ook naar Europa te brengen.

De acquisitie van Beeline Bikes sluit aan op de strategie van Accell Group om mobiele service voor fietsen aan te bieden als onderdeel van een consumentgerichte omnichannel aanpak. Accell Group wil de dekking van Beeline Bikes in Noord-Amerika snel uitbreiden.

Beeline Bikes ook naar Europa

Beeline Bikes krijgt direct toegang tot de merken en middelen van Accell Group in Noord-Amerika. De acquisitie biedt Accell Group ook de mogelijkheid om Beeline Bikes naar Europa te brengen. Ton Anbeek, CEO Accell Group: “Om lokaal te winnen in de Noord-Amerikaanse markt is onze strategie gericht op het vervullen van de behoeften en wensen van consumenten door middel van een echte omnichannel aanpak. We willen de vakhandel in staat stellen consumenten te bedienen, aansluitend bij de wijze waarop die zich vandaag de dag oriënteren en hun aankopen doen; via meerdere kanalen.”

Bereik onder consumenten uitbouwen

Anbeek vervolgt: “We werken al langer samen met Beeline Bikes en hebben vastgesteld dat het mobiele model en het technologieplatform van Beeline zeer aantrekkelijke synergiën bieden met de traditionele brick and mortar kanalen. De overname van Beeline Bikes biedt een vernieuwende oplossing voor onze partners in de vakhandel, die staat voor gemak en persoonlijke service op basis van een ervaringsgericht en data-gedreven concept. Hiermee kunnen we ons bereik onder consumenten snel uitbouwen en tegelijkertijd extra waarde toevoegen aan ons groeiende franchisenetwerk in Noord-Amerika. Deze acquisitie is een duidelijk geval van 1 + 1 = 3.”

Nieuwe dealerstrategie Accell

Maandag 19 maart nodigde Accell haar dealers uit in De Fietser in Ede waar Ton Anbeek sprak van een ‘aangescherpte’ strategie. Na bekendmaking van de jaarcijfers sprak Anbeek in een interview met Tweewieler al over het scenario van de franchisemodule in Noord-Amerika.

Reageer op dit artikel