nieuws

Dealershow Popal op nieuwe locatie druk bezocht

Winkel 1788

Dealershow Popal op nieuwe locatie druk bezocht
Aryan Popal (links) en Bo van der Ven in de showroom. Foto Tweewieler

Veel dealers kwamen naar Drunen voor de opening van het nieuwe distributiecentrum van Popal. Popal is een familiebedrijf dat gerund wordt door de broers Daniël en Aryan Popal. Het merk is sinds 1999 op de markt en wil een kwalitatief goed assortiment bieden met een scherpe prijs.

Tijdens de dealershow van Popal op 18, 19 en 20 maart kwamen ruim 300 fietsretailers naar Drunen om de uitgebreide collectie met onder andere kinderfietsen, vouwfietsen, bakfietsen, mountainbikes en elektrische fietsen te bewonderen. Popal heeft zo’n 350 fietsspecialisten verspreid over het land. “We krijgen steeds meer dealeraanvragen. We kijken zorgvuldig welke dealer we aanstellen in een bepaald gebied. Als er meerdere zijn, kijken we of een dealer een bepaald segment kan pakken. We hebben constant overleg met onze klanten. Wij maken wat hij of zij graag wil verkopen. Een dealer moet vertrouwen in ons merk hebben”, geeft Aryan Popal aan. Sinds de start met het merk in 2004 heeft Popal gestaag gewerkt aan de stabiliteit  en groei van het bedrijf.

Hoogwaardige onderdelen

Popal-Prestige

Popal Prestige

De fietsen van Popal worden afgemonteerd met hoogwaardige onderdelen. Op de transportfiets Prestige zit bijvoorbeeld Spanninga verlichting, een Hesling kettingkast, CST banden en een Axa slot. Voor een model met Nexus 3 is de prijs voor deze fiets € 449,-. Dit loopt op tot € 599,- voor een model met Nexus 7, met rollerbrakes met naafdynamo voor voor- en achterlicht. Bo van der Ven, accountmanager bij Popal merkt dat dealers vaak verrast zijn door de kwaliteit van de fietsen: “Soms komen ze bij ons omdat ze een Popal fiets ter reparatie hebben gehad en merken dat het een goed product is.”

E-bike Xperience

Popal was met testfietsen aanwezig op de onlangs gehouden E-bike Xperience. Volgens Bo van der Ven werden de modellen op de beurs goed ontvangen: “We hebben op de dealershow gemerkt dat dealers onze fietsen daar gezien hebben en hier komen kijken.” De elektrische fietsen van Popal zijn afgemonteerd met systemen van Bafang en Shimano Steps. De elektrische modellen beginnen met een prijs van € 1.049,- tot een model met Shimano Steps en Di2 voor € 2.599,-. “Veel positieve reacties kregen we ook op de E-Volution 12.0 met Bafang middenmotor en NuVinci 380 voor € 2.499,-.”

Popal-Evolution-12.0

Popal E-Volution 12.0

Voorraadhoudend

Popal maakte in november bekend dat ze gingen verhuizen van hun pand in Utrecht naar een immens gebouw in Drunen. Inmiddels is het pand modern en strak ingericht met onder andere een grote showroom. Aryan Popal is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor het design en de inkoop van de modellen. “We kijken constant naar mogelijkheden om de kwaliteit omhoog te brengen en toch de verkoopprijs niet te hoog te maken. We hebben geen ambities om een A-merk met A-merk prijzen te worden. We willen dealers een goed alternatief bieden.” Om dealer te worden, moeten er minimaal 10 fietsen afgenomen worden. Popal is voorraadhoudend en werkt niet met jaarafspraken.

Familiebedrijf Popal

Samen met zijn vader en broer vindt het hij het heel belangrijk dat de sfeer van een familiebedrijf behouden blijft. “We zijn met ons bedrijf verhuisd van Utrecht naar Drunen. Deze locatie sloot perfect aan bij onze wensen. Ondanks dat iedereen wat verder moet rijden, zijn alle collega’s meegegaan. Daar zijn we echt trots op.”

Foto's

Reageer op dit artikel