nieuws

Scope wint Bike Motion Award met O2 wielset

Winkel 556

Scope wint Bike Motion Award met O2 wielset

Scope heeft met de O2 wielset een Bike Motion Award gewonnen. De O2 wielset bestaat uit lichtgewicht, carbon wielen, speciaal voor offroad-gebruik op de mountainbike en gravelbike.

De Scope O2 wielset is volledig in eigen beheer ontwikkeld door het Nederlandse wielenmerk. Dat geldt voor de off-set velgen en de wielnaven. Daarbij koos Scope voor een 23 mm hoge off-set velg, voor maximale laterale stijfheid en optimale radiale stijfheid.

Tubeless-systeem ontwikkeld met Schwalbe

In samenwerking met Schwalbe is een eigen tubeless-systeem ontwikkeld. Daarmee wordt een perfecte passing gegarandeerd, zowel voor de montage als tijdens het rijden.

“Duurzaamheid gaat boven gewicht”, zegt Scope. “Daarom zijn geen compromissen gesloten op gebied van lagers, afdichting, spaken en het velgprofiel.” Daarnaast is toch veel werk gemaakt van gewichtsbesparing. “De carbon lay-up is geoptimaliseerd, voor een minimaal gewicht bij maximale sterkte en stijfheid.”

Scope O2 wielset weegt 1.360 gram

Scope O2 wielset

De Scope O2 wielset is licht en zeer duurzaam tegelijk, dankzij de productiemethode.

Hiervoor ontwikkelde Scope een eigen versterkingstechniek: Local Reinforcement Technology (LRT). “Deze methode versterkt de velg rondom de spaakgaten. Dankzij LRT hebben we 10% op gewicht kunnen besparen”, zegt Scope. Dat resulteert in een totaalgewicht van 1.360 gram voor de wielset. “De brede velg in combinatie met het tubeless ready-systeem en de hoge mate van duurzaamheid maken de wielset uniek in de markt”, aldus de fabrikant.

De naven werden ontwikkeld in samenwerking met SKF. Optioneel kan de Scope O2 wielset geleverd worden met Ceramicspeed lagers.

Op Bike Motion won Scope met de wielset een Bike Motion Award in de categorie fietsonderdelen.

Reageer op dit artikel