nieuws

Spanninga wordt dit jaar 100

Winkel 578

Spanninga wordt dit jaar 100
Een fietslamp van Spanninga uit de oude doos. Foto Spanninga

Spanninga viert dit jaar hun 100-jarig bestaan. Het familiebedrijf werd in 1918 opgericht en wordt gerund door de kleinzoon van oprichter Hotso Spanninga, Feike Spanninga. Spanninga groeide in de afgelopen 100 jaar uit van goudsmid tot internationaal bedrijf in fietsverlichting. De verlichting van Spanninga is overal in de wereld op fietsen te vinden.

Het hoofdkantoor is gevestigd in het Friese Joure en het bedrijf heeft daarnaast dochterondernemingen in Frankrijk, China en Taiwan. In een interview in Tweewieler (november 2015) gaf Feike Spanninga aan dat het bedrijf vooral goed is in het ontwikkelen van custom made producten: “Je ziet een trend dat consumenten een fiets willen die past bij hun imago. En dat kan door custom made products. Wij dragen in nauwe samenwerking met fabrikanten bij aan het creëren van de identiteit van een fiets.”

Hofleverancier

Als goudsmid viel de kwaliteit, verfijndheid en de innovatie van de producten van Spanninga zo op dat het bedrijf al binnen vier jaar na oprichting bekroond werd met het predicaat ‘Hofleverancier met het recht tot het voeren van Hare Majesteits Wapen’. Deze naam mag Spanninga nog steeds gebruiken.

Innovatie

Spanninga wil met haar verlichtingsproducten de veiligheid van fietsers optimaliseren. Voor de toekomst blijft de prioriteit om te investeren in innovatie op het gebied van fietsveiligheid. Het bedrijf komt met de beste optische systemen, gecombineerd met de COB LED- en lasertechnologie.

100-jarig jubileum

Spanninga viert dit jubileumjaar onder andere met ‘limited editions’ van producten, een uitgebreid jubileumboek, een jubileumdag en feestelijkheden tijdens beurzen. Met als insteek de kernwaarde van Spanninga: ‘Baanbrekend in fietsveiligheid. Klaar voor nog een eeuw!’

Reageer op dit artikel