nieuws

Roetz komt met nieuwe e-bike en stapt over op Shimano

Winkel 1680

Roetz kondigt de introductie aan van een nieuwe e-bike. De Road+ is wat Roetz noemt ‘een design e-bike voor in de stad’. Verder meldt de fabrikant voor de versnellingen over te stappen van Sturmey-Archer naar Shimano.

Roetz komt met nieuwe e-bike en stapt over op Shimano

De nieuwe Road+ e-bike van Roetz is een opvallende verschijning. Niet voor niets noemt de fabrikant het een ‘design e-bike’, specifiek ontworpen voor stadsgebruik.

Motor en accu geïntegreerd

De aandrijving is licht van gewicht en onopvallend weggewerkt in het achterwiel. Motor en accu zijn geïntegreerd. “Zo lopen er geen kwetsbare draden over het frame”, zegt de fabrikant. De accu wordt bijgeladen tijdens het remmen.

Optioneel is bediening van de aandrijving met een smartphone. Roetz past een 250 Watt Zehus-motor toe. De accu is een 30V li-ion batterij, met een capaciteit van 160 Wh. De Road+ kost €1999,-.

Roetz schakelt over op Shimano

Roetz Road+ e-bike

De Roetz Road+ heeft een samengevoegde motor en accu.

De in Amsterdam gevestigde fietsenfabrikant meldt verder dat het per 2018 overstapt van Sturmey-Archer naar Shimano. Dit betekent dat alle fietsen met versnellingen uit de 2018-collectie worden afgemonteerd met Shimano Nexus 7 en rollerbrakes.

Reageer op dit artikel