nieuws

Nieuwe Trek 1120 is avontuurlijke toerfiets

Winkel 805

Nieuwe Trek 1120 is avontuurlijke toerfiets
Het lichte Alpha Platinum Aluminium frame van de 1120 is gebaseerd op de succesvolle Stache modellen van Trek.

Trek introduceert de 1120. Een veelzijdige toerfiets, gebouwd om alle terreinomstandigheden aan te kunnen. Met de racks kun je allerlei bepakking meenemen. Daarmee is de Trek 1120 de ideale fiets voor avontuurlijke ritten.

Hart van de Trek 1120 is het lichte Alpha Platinum Aluminium frame. Dat is gebaseerd op de succesvolle Stache-modellen van Trek. Voor de 1120 zijn minimale aanpassingen aan de geometrie doorgevoerd. “Hiermee heeft de rijder altijd een stabiele rit, ook als de fiets bepakt is”, zegt Trek. De liggende achtervork is iets verlengd. Zodoende is iets langere wielbasis gecreëerd, voor extra stabiliteit in ruig terrein.

Nieuwe carbon voorvork voor Trek 1120

De 1120 heeft een nieuwe carbon voorvork gekregen. Hier wordt de voordrager op bevestigd. Tevens zijn er drie bevestigingspunten op elke vorkpoot, zodat er meerdere soorten dragers op bevestigd kunnen worden. Het wisselen van de carbon vork voor een moderne 29+ verende voorvork is geen enkel probleem, zegt Trek.

Lees ook: Trek introduceert lichtere Émonda

Vertrouwd stuurgedrag en veel grip

Lichtgewicht en duurzame SUNringlé Duroc 50-velgen, Boost-naven en de Bontrager Chupacabra 29×3.0 TLR-banden geven de 1120 een vertrouwd stuurgedrag en een prima grip van de banden. De Shimano SLX 1×11-aandrijving biedt een 11-46T bereik, de Race Face Aeffect-crank gebruikt een ultra-duurzaam stalen kettingblad met 30 tanden. SRAM Level T-remmen met 180mm schijven zorgen voor genoeg stopkracht onder alle omstandigheden. De fiets is tevens uitgerust met een Bontrager Dropper Post en een nieuw ontwikkeld Bontrager Crivitz-stuur.

Uniek dragersysteem

Veel aandacht is besteed aan het meenemen van bepakking. De 1120 heeft een uniek dragersysteem. Hiermee kan de rijder gemakkelijk 8-litertassen op de fiets bevestigen, terwijl de handling optimaal blijft. De achterdrager heeft genoeg ruimte voor eenvoudig vervoer van een tent of slaapzak. Op de voordrager zijn gemakkelijk overige spullen op te bergen, zodat deze altijd binnen handbereik zijn. Beide dragers kunnen verwijderd of bevestigd worden met slechts vier bouten.

De Trek 1120 is leverbaar vanaf april 2018. De verkoopadviesprijs bedraagt € 2.699,-.

Foto's

Reageer op dit artikel