nieuws

Genomineerden voor Bike Motion Awards bekend

Winkel 822

Genomineerden voor Bike Motion Awards bekend

De inschrijving voor de Bike MOTION Awards is gesloten en daarmee zijn de genomineerden voor de fietsprijzen bekend. Tijdens de opening van Bike MOTION Benelux, op 2 maart 2018, wordt bekend welke deelnemers met een award naar huis gaan.

De Bike MOTION Awards worden uitgereikt in verschillende categorieën. In de categorie fietsaccessoires zijn er 5 genomineerden. De eerste is Proteam Bicycle Care/Hydro Coating
 van Proteam Bicyle Care. Dit is een semi-permanente lakbeschermingscoating die speciaal voor fietsen is ontwikkeld. De water- en vuilafstotende eigenschappen van de coating zorgen ervoor dat de fiets schoner blijft en veel makkelijker te wassen.
De Polar OH1 optische hartslagsensor
 is voor fietsers die een borstband niet zo prettig vinden tijdens het fietsen. De optische hartslagsensor wordt als armband gedragen.

Fietsverlichting


Opvallend is de nieuwe fietsverlichtinglijn van KNOG PWR met een verfijnde vormgeving, stevige uitstraling en heel veel functies. Een opvallende feature is de powerbank-functie, voor het opladen van navigatie, telefoon en andere apparatuur.
De Cycliq Fly 12 CE is een geïntegreerde frontale fietscamera en veiligheidslamp
. Deze maakt superscherpe video-opnames en is een krachtige lichtbron met een flinke batterijduur.
De Wahoo KICKR CLIMB is een nieuw product dat de hellingshoek van de fiets verandert tijdens een indoor training. De voorvork beweegt op en neer waardoor een echte beklimming wordt nagebootst.

SportvoedingIn de categorie Voeding zijn drie genomineerden. 
De Enervit Sport Liquid Gel is ideaal tijdens een maximale inspanning, omdat het gemakkelijk en in enkele minuten wordt opgenomen. Het zit in een hersluitbare cheerpack en is licht verteerbaar. De cheerpacks zijn te verdunnen in een bidon met water. De Enervit liquid gel is een bron van thiamine, wat bijdraagt aan het normale energiemetabolisme.
NutrID Rec Injury
 is een nieuw product met een mix aan ingrediënten die een snellere collageensynthese laten zien. Hierdoor stimuleert en versnelt het herstelprocessen van pezen, ligamenten en botstructuren.
Maxim Power Gel Drink
 is een nieuwe isotone Gel Drink en veel minder zoet dan de reguliere energy gels. Het is een kant-en-klare oplossing die zowel snelle als langzame energie geeft voor ruim 60 minuten.

FietskledingIn de categorie Kleding zijn vier genomineerden. De Bioracer Intercooler Top
 dompel je in ijswater. Door de trage verdamping kan het ijswater het lichaam gedurende meerdere uren koel houden.
De Cadomotus Omega Aero fietshelm is een kruising tussen een schaatshelm, een aero fietshelm en een tijdrithelm voor het wielrennen. De snelste, meest comfortabele en innovatieve fietshelm met vizier, aldus Cadomotus.
De Wowo Rysy is een volgende stap in zichtbaarheidskledij. De basisstof is gecertificeerd en volledig bedrukt. De borst is winddicht gemaakt met reflecterende stof, evenals de drie achterzakken.
De nieuwe schoen van Mavic, de comete ultima shoe, brengt constante kracht over van de fietser naar het pedaal over de volle 360° van de pedaalrotatie. De schoen is micro-afstelbaar door de twee ergo-dials. Het zachte binnenwerk geeft een goed aan te passen fit aan de bovenkant van de schoen.

Fietsonderdelen

In de categorie Fietsonderdelen zijn 4 genomineerden. Tannus belooft dat je met hun nieuwe fietsbanden nooit meer lek rijdt. De gepatenteerde technologie Aither, waaruit de band voor 100% bestaat is wetenschappelijk ontwikkeld materiaal, zegt de leverancier. Naast het nodige comfort minimaliseert het ook de weerstand tijdens het fietsen.
Mavic heeft een nieuwe combinatie ontwikkeld voor tubeless rijden. UST Road Tubeless Technology is een buitenband met een velg die perfect op elkaar aansluiten.
HideMyBell heeft een nieuw product voorzien van een geïntegreerde bel: Full Integrated. Dit model is passend bij de steeds populair wordende stuurcombi’s waarvan de stuurpen en stuur uit een stuk bestaan.
Net als alle andere wielen van Scope is de O2 volledig in Nederland ontwikkeld, in samenwerking met de technische universiteit in Eindhoven. De O2 wielset weegt 1.380 gram per set, en is speciaal voor offroadgebruik, voor de mountainbike of gravelfiets.

Nu de genomineerden voor de Bike MOTION Awards bekend zijn, kan er gestemd worden. Dit kunnen consumenten tot en met woensdag 28 februari 2018 doen via de Bike MOTION-website.
De Bike MOTION Awards worden tegelijk uitgereikt met de winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed e-bike, Race en MTB van het Jaar 2018 en de Fiets Innovatie Awards. Hiervoor werkt Bike MOTION Benelux samen met de RAI Vereniging.

Reageer op dit artikel