nieuws

Gazelle connected elektrische fiets op preview

Winkel 5276

Gazelle connected elektrische fiets op preview
De nieuwe Grenoble C7+HMB Connect is uitgerust met een GPS-module in de motorbehuizing bij de crank. Foto Gazelle

Gazelle houdt tweemaal per jaar een preview voor zijn dealers. Op 12 februari vond de voorjaarspreview plaats in het Gazelle Experience Center in Amersfoort. Daar rookte de barbecue er lustig erop los en werden de gasten ontvangen met een echte kop koffie. Een extra experience was de virtuele toer door Pyeongchang. Verder toonde Gazelle er ‘zijn’ eerste connected elektrische fiets, de Grenoble C7+HMB Connect.

In het Gazelle experience center konden de bezoekers met een VR-bril op het leven ervaren van de Zuid-Koreaanse stad. Surfer Dorian van Rijsselberghe nam ‘zijn’ bezoekers mee op de fiets. De VR-ervaring liet verschillende aspecten van het leven in een Aziatische hoofdstad zien. Ondertussen was hieraan ook een (online) winactie verbonden; in de ongeveer 7 minuten durende film werden onopvallend ook letters getoond. Iedereen die de letters had gespot en daaruit het juiste woord had samengesteld, maakt kans (de actie loopt nog tot en met zondag 4 maart). Via www.gazelle.nl/teamnl kunnen consumenten zich inschrijven voor deze actie.

130 Olympische Gazelle-fietsen naar Zuid-Korea

Van de inmiddels fameuze Olympische Gazelle-fietsen, dit jaar dus de CityGo TeamNL, gingen 130 stuks naar de Olympische Winterspelen. Niet alleen de Nederlandse sporters verplaatsen zich op deze fietsen, ook premier Rutte en koning Willem-Alexander maakten een ritje op de oranje gekleurde CityGo’s.

 CityZen Speed met Bosch PowerTube 500

De Gazelle Preview show is het moment om een aantal nieuwe en upgrade modellen te laten zien aan de dealers. Die kunnen daar zo vlak voor de start van het seizoen hun voordeel mee doen. Zoals de Cityzen T10HMB en C8+HMB en de twee speed-versies; de CityZen Speed en de CityZen Speed 380. Deze zijn uitgerust met de Bosch PowerTube 500, waardoor het fraai ontworpen frame intact blijft. In september 2017 werden deze modellen ook getoond, maar inmiddels zijn ze ook daadwerkelijk leverbaar.

iF Design award CityGo en Ami

Het winnen van een iF Design award is altijd een verdienste van een merk en een erkenning voor het ontwerp. De Gazelle Ami C8HMS (lage instapfiets met STEPS) en de CityGo C3 ontvingen beide deze waardering van de internationale jury van de iF Design awards. Beide modellen stonden met recht trots te pronken in het Gazelle Experience center.

Vento voor het middensegment

Met de nieuwe Vento C7 biedt Gazelle een aantrekkelijk geprijsde fiets in het middensegment voor de prijs van € 749,-. Net iets gepositioneerd onder de Orange, wat zich onder meer vertaalt in een vaste voorvork en vaste zadelpen. Opnieuw gestyled zijn de iconische Miss Grace- en de Classic-modellen.

Chamonix Limited

Aan de start van het seizoen introduceerde Gazelle altijd een limited edition. Dat was tot dusver de Eclipse. Dit jaar is dat de Chamonix geworden. Deze sportieve fiets is tot in de details gestyled met sportieve transfers die terugkomen op frame, velgen, en qua kleur ook aan de binnenkant van de spatborden. De Chamonix Limited T27+ (derailleur) kost € 999,- en de versie met kettingkast (de Chamonix C7+ Limited) € 949,-.

Grenoble C7+HMB Connect

Gazelle liet tijdens de preview ook de nieuwe Grenoble C7+HMB Connect zien. Deze eerste connected elektrische fiets is uitgerust met een GPS-module in de motorbehuizing bij de crank. Dankzij de gps kan de fiets opgespoord worden wanneer deze is gestolen. In samenwerking met ANWB Fietsverzekeringen krijgt de eigenaar zijn fiets ofwel terug, of deze wordt vervangen door een nieuwe.

Meer connected e-bikes modeljaar 2019

In modeljaar 2019 zullen meer Gazelle-modellen connected zijn, zoals woordvoerder Ferdi Ertekin al eerder meldde aan Tweewieler. Opvallend is dat de Grenoble Connect alleen op gazelle.nl verkrijgbaar is. “Het is een pilot in samenwerking met de ANWB. De fiets heeft standaard een ANWB verzekering inclusief Recovery Service. Deze koppeling stellen we op gazelle.nl veilig. Ook hebben we te maken met een strengere privacywetgeving per 25 mei dit jaar. Overigens worden de Grenoble C7+HMB Connect modellen aangeschaft via de Click&Collect optie op de Gazelle portal, en dus altijd uitgeleverd via de dealer.”

Foto's

Reageer op dit artikel