nieuws

Fiets gemaakt van whiskyvaten

Winkel 1956

Renovo Hardwood maakt houten fietsen. Dat gebeurt wel vaker. Maar nu heeft het Amerikaanse bedrijf een bijzondere samenwerking opgezet met de Schotse single malt whiskyproducent Glenmorangie; de eerste houten fiets gemaakt van het hout van whiskyvaten.

Fiets gemaakt van whiskyvaten
Renovo Hardwood presenteert: de eerste houten fiets gemaakt van het hout van whiskyvaten. Van de Schotse single malt whiskyproducent Glenmorangie. Foto's Renovo Hardwood

Het frame van de Glenmorangie Original by Renovo, zoals de fiets is genoemd, is gemaakt uit 15 duigen van Glenmorangie whiskyvaten. Het frame heeft holle houten buizen, waarbij handig gebruik is gemaakt van de trapeziumvormige duigen en de buigingen ervan.

Hydraulische remmen

De eerste modellen Glenmorangie Original by Renovo zijn uitgerust met Shimano Ultegra en hydraulische remmen, een full carbon voorvork, Velocity wielen en een voorbouw van FSA. Consumentenadviesprijs: 6.950 US dollar.

Foto's

Reageer op dit artikel