nieuws

VIDEO Nominaties Fiets van het Jaar en Fiets Innovatie awards

Winkel 1506

VIDEO Nominaties Fiets van het Jaar en Fiets Innovatie awards
Bij de Fiets Innovatie awards beoordeelt een ervaren jury de pitches van de nominaties. Foto Jehudi van de Brug

De nominaties voor de Fiets van het Jaar-verkiezingen en de Fiets Innovatie Awards 2018 zijn bekend. De uitreiking van de Fiets Awards is op vrijdag 2 maart 2018 tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Uit de in totaal 46 inzendingen zijn 14 fietsen in 5 categorieën genomineerd. De genomineerden maken kans om op 2 maart aanstaande in hun eigen categorie uitgeroepen te worden tot Fiets van het Jaar 2018.

Nominaties Fiets van het Jaar 2018

 • Gazelle CityGo C3
 • Giant Liv Beliv 2 City
 • Snel Steel Ride Belt

Nominaties E-bike van het Jaar 2018

 • Bianchi Impulso E-road
 • Giant Explore E+ 1 STA
 • Sparta R5Te

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2018

 • Klever X Speed
 • Specialized Turbo Vado 5.0

Nominaties Racefiets van het Jaar 2018

 • Bianchi Aria Ultegra hydraulische disk
 • Focus Paralane Ultegra (Derby Cycle)
 • Specialized Tarmac S-Works

Nominaties MTB van het Jaar 2018

 • Cube Reaction Hybrid SL 500
 • Giant Fathom 29er 2
 • Trek Top Fuel 9.8 SL

Genomineerden Fiets Innovatie Awards 2018


 • Trek Cable Guidr stuurpen 


  Bij E-bikes geeft de wirwar van kabels altijd een wat rommelige aanblik aan de voorkant van de fiets. De door Trek ontwikkelde ‘Cable Guidr’ lost dit probleem op stijlvolle wijze op. Alle kabels worden via de speciaal hiervoor ontwikkelde stuurpen het frame in geleid. Dit zorgt er niet alleen voor dat het uiterlijk van de fiets ‘schoner’ wordt, ook zijn de kabels minder kwetsbaar. De fiets kan met een gerust hart in de fietsenstalling worden geparkeerd zonder dat het stuur van de buurman in de kabels blijft hangen.

 • Schwalbe Airless System

  Schwalbe Airless System is een nieuw systeem waarbij een massieve ‘binnenband’, gemaakt uit een speciaal materiaal, in combinatie met een specifieke buitenband zorgt voor een onderhoudsvrij systeem. Nooit meer lekke banden, nooit meer pompen. Het grote voordeel is dat de rolweerstand en de demping zeer natuurlijk aanvoelen als ware het een ‘normale’ set up van buitenband en binnenband. Daarbij gaat het systeem +/- 10.000 km mee. De specifieke doelgroepen voor dit systeem zijn elektrische fietsen gebruikers, en fietsverhuurders en deelfietsenorganisaties. Uitsluitend gecertificeerde en door Schwalbe getrainde tweewielerondernemers mogen de banden monteren. Hierbij moeten zij ook beschikken over een speciaal ontwikkelde montage tool. Het Schwalbe Airless System inclusief montage tool zal naar verwachting vanaf mei 2018 beschikbaar zijn. De officiële bekendmaking, werkwijze en marktbenadering zal vanaf begin maart plaatsvinden. Half februari volgt het officiële persbericht van het Schwalbe Airless System en leest u de volledige informatie hierover op tweewieler.nl.

 • Velco Wink Bar

  De  Wink Bar is een slim en  ‘connected’  fietsstuur waarvan functies met een app op een smartphone bediend kunnen worden. Het stuur kan op elke fiets worden geïnstalleerd en behulpzaam zijn bij alle dagelijkse ritten. Het navigatiesysteem geeft de richting aan met behulp van lichtsignalen. De koplampen zijn geïntegreerd in de units op het stuur en de koplampfunctie wordt automatisch ingeschakeld als het donker wordt. Daarnaast bevat het systeem een krachtig alarmsignaal  bij een diefstalpoging, en in geval van diefstal kan de fiets gevolgd worden.

 • Urban Arrow Tender

  De Urban Arrow Tender is de elektrische transportfiets met het grootste volume en draagvermogen momenteel verkrijgbaar; maximaal 2500 liter volume en 350kg laadvermogen. Dit hoge volume en laadvermogen is haalbaar door een combinatie van fiets- en autotechniek. De voorwielophanging is afgeleid van in de automotive gebruikte toepassingen. Het achterframe is uitgevoerd met krachtige BoschCX motor en de Rohloff versnellingsnaaf. Deze fietsinnovatie zorgt ervoor dat de logistieke wereld fietsen (weer) als serieus alternatief ziet voor bestelbussen. Er is ook een versie met actieve koelbak leverbaar. Ideaal voor toelevering van de horeca van versproducten.

Meer informatie over de Fiets Awards 2018 en foto’s van de producten kunt u vinden op www.fietsawards.nl

Uitreiking tijdens Bike MOTION op vrijdag 2 maart

De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2018 worden bekend gemaakt op vrijdag 2 maart aanstaande tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Reageer op dit artikel