nieuws

Sigma Sport en Team Sunweb samen in fietscomputers

Winkel

Team Sunweb en Sigma Sport hebben hun samenwerking op gebied van fietscomputertechnologie verlengd tot en met 2021. Sigma Sport gaat met behulp van data van Team Sunweb nieuwe producten voor de wielersport ontwikkelen.

Sigma Sport en Team Sunweb samen in fietscomputers
Team Sunweb zal waardevolle trainingsdata leveren voor de fietscomputers van Sigma Sport.

Sigma Sport en Team Sunweb zullen samen fietscomputertechnologie ontwikkelen om trainingsgegevens te meten en te analyseren. Zo kan het team alle belangrijke parameters volgen. “De verzamelde gegevens verrijken tevens de trainingsplannen van de fietser”, zegt Sigma Sport.

De nieuwe samenwerking moet ertoe leiden dat beide partijen de expertise van de ander op het gebied van technologie gebruiken. Op die manier worden trainings- en wedstrijdgegevens vastgelegd en geanalyseerd.

Aansluitende strategie

Team Sunweb met Sigma Sport fietscomputers

De samenwerking tussen Team Sunweb en Sigma Sport moet fietscomputers opleveren die waardevol zijn voor zowel de recreatieve wielrenner als de profrenner.

“Wij kijken er naar uit in de komende jaren samen te werken met Team Sunweb. De strategie van het team sluit aan op die van ons. Wij zoeken altijd naar innovaties en nieuwe wegen om onze producten te optimaliseren. De expertise en de ervaringen van Team Sunweb zal de ontwikkeling van nieuwe producten op een doorslaggevende manier ondersteunen. Uiteindelijk profiteren zowel recreatieve sporters als profwielrenners van deze innovaties”, zegt Robin Schendel, CEO van Sigma Sport.

‘Fietscomputers hebben alles wat een WordTour-team nodig heeft’

Tom Davids, R&D-Expert van Team Sunweb: “De fietscomputers van Sigma Sport bevatten alles wat een WorldTour-team nodig heeft. Ze leveren uitgebreide trainingsgegevens, die in een dergelijke wetenschap-gestuurde omgeving doorslaggevend zijn. Daarnaast is deze samenwerking bijzonder spannend, omdat we gemeenschappelijk aan nieuwe trainingsdevices zullen werken. Wij als experts en wetenschappers van het Team Sunweb zullen feedback geven aan Sigma, terwijl ze de meest innovatieve technologieën op de markt verder ontwikkelen.”

Reageer op dit artikel