nieuws

Nieuwe Scope carbon wielen bij Oneway Distribution

Winkel 491

Oneway Distribution introduceert de nieuwe, lichtgewicht Scope O2 offroadwielen. Zowel de off-set velgen als de naven zijn volledig door het Nederlandse Scope zelf ontwikkeld.

Nieuwe Scope carbon wielen bij Oneway Distribution
De nieuwe Scope O2 velgen zijn gemaakt van carbon.

De nieuwe Scope O2 offroad wielen zijn per direct uit voorraad leverbaar bij Oneway Distribution. Het Nederlandse Scope heeft de wielset het afgelopen anderhalf jaar compleet nieuw ontwikkeld. Daarbij zijn zowel de off-set velgen als de naven in eigen huis tot stand gekomen.

Perfecte fit met Schwalbe

Scope construeerde een eigen tubeless-systeem in samenwerking met Schwalbe. Hiermee is een perfecte ‘fit’ gecreëerd, zowel bij montage als tijdens het rijden, zegt Scope. Er is gekozen voor een 23 mm hoge off-set velg, voor een maximale laterale stijfheid en een optimale radiale stijfheid. “Dit maakt de wielset erg efficiënt en comfortabel”, aldus Oneway.

Tekst gaat verder onder de video.

De carbon lay-up is, net als bij andere Scope-modellen, geoptimaliseerd om een minimaal gewicht te realiseren bij maximale sterkte en stijfheid. De naven zijn ontwikkeld in samenwerking met specialist in lagers SKF. Daarbij is een upgrade naar de zogeheten Ceramic Speed lager mogelijk. Het gewicht van de 29-inch velgen is 1.380 gram. De velgbreedte bedraagt 31 mm, met 25 mm voor de binnenmaat. De velghoogte is 23 mm, de asymmetrische offset is 3 mm.

Scope past Sapim Laser spaken toe. Verdere specificaties zijn een 4-palsysteem, Shimano/XD Driver bodytype, SKF custom Scope lagers en 100XQR, 110 Predictive Steering End-caps. De advies verkoopprijs bedraagt 1.398 euro.

Reageer op dit artikel