nieuws

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2018

Winkel 2538

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2018
De genomineerde producten worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. Foto RAI Vereniging

De nominaties voor de Fiets Innovatie Awards 2018 zijn bekend. Dit jaar heeft de jury uit 16 inzendingen vier nominaties geselecteerd. De uitreiking van de Innovatie Awards vindt plaats op 2 maart aanstaande tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. De verkiezing van deze Fiets Innovatie Awards is een initiatief van RAI Vereniging en wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd.

Bekendmaking winnaars op Bike MOTION

Op 2 maart worden uit de nominaties de winnaar(s) bekend gemaakt tijdens het de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Voorafgaand aan dit evenement mogen alle genomineerden op 7 februari hun innovatie in een pitch aan de jury presenteren. Op basis van deze pitch en het juryrapport worden de winnaars gekozen.

Genomineerden Fiets Innovatie Awards 2018

 • Trek Cable Guidr stuurpen 


  Bij E-bikes geeft de wirwar van kabels altijd een wat rommelige aanblik aan de voorkant van de fiets. De door Trek ontwikkelde ‘Cable Guidr’ lost dit probleem op stijlvolle wijze op. Alle kabels worden via de speciaal hiervoor ontwikkelde stuurpen het frame in geleid. Dit zorgt er niet alleen voor dat het uiterlijk van de fiets ‘schoner’ wordt, ook zijn de kabels minder kwetsbaar. De fiets kan met een gerust hart in de fietsenstalling worden geparkeerd zonder dat het stuur van de buurman in de kabels blijft hangen.

 • Schwalbe Airless System

  Schwalbe Airless System is een nieuw systeem waarbij een massieve ‘binnenband’, gemaakt uit een speciaal materiaal, in combinatie met een specifieke buitenband zorgt voor een onderhoudsvrij systeem. Nooit meer lekke banden, nooit meer pompen. Het grote voordeel is dat de rolweerstand en de demping zeer natuurlijk aanvoelen als ware het een ‘normale’ set up van buitenband en binnenband. Daarbij gaat het systeem +/- 10.000 km mee. De specifieke doelgroepen voor dit systeem zijn elektrische fietsen gebruikers, en fietsverhuurders en deelfietsenorganisaties. Uitsluitend gecertificeerde en door Schwalbe getrainde tweewielerondernemers mogen de banden monteren. Hierbij moeten zij ook beschikken over een speciaal ontwikkelde montage tool. Het Schwalbe Airless System inclusief montage tool zal naar verwachting vanaf mei 2018 beschikbaar zijn. De officiële bekendmaking, werkwijze en marktbenadering zal vanaf begin maart plaatsvinden. Half februari volgt het officiële persbericht van het Schwalbe Airless System en leest u de volledige informatie hierover op tweewieler.nl.

 • Velco Wink Bar

  De  Wink Bar is een slim en  ‘connected’  fietsstuur waarvan functies met een app op een smartphone bediend kunnen worden. Het stuur kan op elke fiets worden geïnstalleerd en behulpzaam zijn bij alle dagelijkse ritten. Het navigatiesysteem geeft de richting aan met behulp van lichtsignalen. De koplampen zijn geïntegreerd in de units op het stuur en de koplampfunctie wordt automatisch ingeschakeld als het donker wordt. Daarnaast bevat het systeem een krachtig alarmsignaal  bij een diefstalpoging, en in geval van diefstal kan de fiets gevolgd worden.

 • Urban Arrow Tender

  De Urban Arrow Tender is de elektrische transportfiets met het grootste volume en draagvermogen momenteel verkrijgbaar; maximaal 2500 liter volume en 350kg laadvermogen. Dit hoge volume en laadvermogen is haalbaar door een combinatie van fiets- en autotechniek. De voorwielophanging is afgeleid van in de automotive gebruikte toepassingen. Het achterframe is uitgevoerd met krachtige BoschCX motor en de Rohloff versnellingsnaaf. Deze fietsinnovatie zorgt ervoor dat de logistieke wereld fietsen (weer) als serieus alternatief ziet voor bestelbussen. Er is ook een versie met actieve koelbak leverbaar. Ideaal voor toelevering van de horeca van versproducten.

Meer informatie over de Fiets Awards 2018 en foto’s van de producten kunt u vinden op www.fietsawards.nl

Foto's

Reageer op dit artikel