nieuws

Louis Verwimp gaat CEMA lagers distribueren

Winkel 619

Louis Verwimp heeft voor Nederland een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met CEMA Bearing, een Belgische producent van keramische lagers. De keramische lagers van CEMA Bearing zijn gepositioneerd in het segment van high end componenten. Ze passen voor Louis Verwimp BV ‘uitstekend in het portfolio aan sportieve fietsen, accessoires en onderdelen’.

Louis Verwimp gaat CEMA lagers distribueren

CEMA Bearing is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande keramische lagers voor uiteenlopende industriële sectoren. Daarnaast heeft CEMA ook lagers voor de fietsindustrie ontwikkeld. De fietslagers van CEMA lopen heel soepel, en zijn daarnaast bijzonder duurzaam, zegt Louis Verwimp.

Vanuit het Belgische Neerpelt wordt de distributie aangestuurd door general manager Ronny Theunissen. “We hebben al agenten in Denemarken, Italië, Spanje en Engeland. Nederland deden we eigenlijk zelf, maar tijdens de Euro Cycling XP in Maastricht zijn we Verwimp in gesprek geraakt.” Met Verwimp is afgesproken dat ze in principe de distributie voor Nederland gaan verzorgen, met daarnaast een samenwerking voor België.

Belgische dealers kunnen ook bij Verwimp bestellen

De Belgische dealers, die Verwimp ook veel heeft, kunnen desgewenst ook daar bestellen. De overeenkomst tussen Verwimp en CEMA is nog vers. Daarom moet het logistieke traject nog opgestart worden, en de producten moeten nog in het bestelsysteem van Verwimp verwerkt worden. Dit zal binnen afzienbare tijd gerealiseerd zijn.

Tijdens de Louis Verwimp Dealerdagen, die plaatsvinden van 11 t/m 13 maart a.s. in Valkenswaard, zal CEMA voor het eerst met een stand vertegenwoordigd zijn.

Reageer op dit artikel