nieuws

Kruitbosch behaalt record omzet in 2017

Winkel 1227

2017 was een succesvol jaar voor Kruitbosch. Het familiebedrijf uit Zwolle maakte een behoorlijke groei door met de Cortina e-bikes en hun kinderfietsmerk Alpina. Dit resulteerde in een record omzet van 87 miljoen euro in 2017.

Kruitbosch behaalt record omzet in 2017
Foto Kruitbosch

Kruitbosch heeft ruim 60 jaar ervaring in de fietsbranche en werkt in al die jaren nauw samen met hun dealers. De grootste groei afgelopen jaar kwam vanuit de e-bikes. De verbeterde Cortina e-bike collectie viel in de smaak bij dealers én consumenten. Directeur Chris Kruitbosch: “We richten ons op jongeren, forenzen en ouders met jonge kinderen. Cortina is het eerste merk dat e-bikes speciaal voor deze jonge doelgroep ontwikkelde. Met als resultaat dat we de grootste stijger in e-bikes in de branche zijn.”

Kruitbosch werkt samen met dealers

Richting de dealers heeft Kruitbosch ook stappen gezet in 2017. De bestelmomenten werden afgelopen jaar verruimd. In het jaarlijkse BOVAG-onderzoek kreeg Cortina een prima rapportcijfer, ze gingen van een 7.1 naar een 7.3.

Meest gezochte fietsmerk

Dat de consument Cortina goed weet te vinden, bevestigen de scores op het gebied van social media en Google-zoekvolume. Cortina is het meest gezochte fietsmerk in Nederland. Ook wordt er over Cortina volgens Kruitbosch het meest positief van alle fietsmerken gecommuniceerd op social media.

Ambitie voor 2018

In 2018 gaat Kruitbosch de Cortina e-bike collectie verder uitbreiden en de nieuwe Kruitbosch Portal wordt geïntroduceerd wat nog meer bestelgemak oplevert voor de dealers. Ook gaat het bedrijf verdere internationale stappen zetten.

Reageer op dit artikel