nieuws

SmartHalo maakt fiets tot connected bike

Winkel 661

De Canadese startup SmartHalo Technologies Inc. introduceert de SmartHalo. Dit ronde, minimalistisch ontworpen apparaat voor op ieder fietsstuur toont de snelste weg naar een bestemming, zorgt voor verlichting als het donker is, helpt om veilig aan te komen en beschermt de fiets met een geïntegreerd alarmsysteem tegen diefstal.

SmartHalo maakt fiets tot connected bike
De SmartHalo toont de snelste weg naar een bestemming, zorgt voor verlichting als het donker is, helpt om veilig aan te komen en beschermt de fiets met een geïntegreerd alarmsysteem tegen diefstal. Foto SmartHalo Technologies Inc.

SmartHalo komt tegemoet aan de uitdagingen van fietsers in de stad en draagt bij aan veilig fietsen en vriendelijke steden. Dankzij de visuele informatie en geluiden op het apparaatje kunnen fietsers namelijk hun smartphone in hun jaszak of tas kunnen laten zitten. Met zijn strakke design past het bovendien op elk fietsstuur. Hij is via bluetooth te koppelen aan de app, die werkt op zowel iPhone als Android smartphones.

Wat regelt de SmartHalo?

  • Nauwkeurige en intuïtieve navigatie met de veiligste en snelste routes, zonder je blik van de weg af te wenden.
  • Een goed voorlicht dat automatisch aanspringt in het donker (en ook weer uitgaat in het licht) maakt in het donker rijden veiliger en plezieriger.
  • Een luid alarm beschermt de fiets tegen diefstal als er met de fiets gerommeld wordt.
  • Dankzij geavanceerde sportfuncties houdt de SmartHalo automatisch je fietsactiviteiten bij en analyseert deze zonder het apparaat handmatig in of uit te schakelen.
  • De persoonlijke assistent geeft automatisch een notificatie bij inkomende telefoongesprekken met een blauwe stip in het midden van het interface.

Passie voor fietsen en milieu

Xavier Peich, medeoprichter en CEO, uit zijn passie voor fietsen. “We zijn gek van fietsen, technologie en steden. Met SmartHalo willen we de fiets als vervoersmiddel populairder maken en zo bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.”

Technologie voor stedelijke mobiliteit

SmartHalo Technologies Inc. is een urban mobility technology bedrijf. Het is voortgekomen uit een succesvolle Kickstarter-campagne en pre-sale campagne waarbij inmiddels 10.000 exemplaren aan tevreden klanten zijn uitgeleverd in meer dan 72 landen. Nu breidt het merk verder uit. SmartHalo is in Nederland verkrijgbaar via SmartHalo.bike, Apple.com en in de Apple Store. Consumentenverkoopprijs is 169 euro.

Lees meer over connectivity

Reageer op dit artikel