nieuws

Binnenkijken bij FFWD Wheels

Winkel 1081

Fast Forward Wheels (FFWD Wheels) hield op 4 december een Open Huis dag. Deze dag was meteen ook de allereerste magazijnverkoopdag voor dealers. FFWD stelde het hele bedrijf inclusief het magazijn open voor zijn dealers.

Binnenkijken bij FFWD Wheels
FFWD dealers kwamen langs in Zwolle om de productie eens te zien en met scherpe aanbiedingen op speciale wielsets, restvoorraad kleding, en losse onderdelen weer naar huis te gaan. Foto redactie Tweewieler

Enkele tientallen dealers kwamen langs in Zwolle om met scherpe aanbiedingen op speciale wielsets, restvoorraad kleding, en losse onderdelen weer naar huis te gaan. Voor de bezoekende dealers was het een mooie gelegenheid om kennis te maken met het FFWD team en een kijkje te nemen bij de productie. Een belangrijke USP van FFWD is immers dat alle gespaakte wielen met de hand worden gespaakt in Zwolle. Onderdeel van het bouwen van de wielen is het oprekken van de spaken, waardoor je de wielen niet meer hoeft na te laten richten en er geen spontane spaakbreuk voorkomt.

Aluminium velgen

Nieuw in het assortiment van FFWD, de specialist in carbonwielen, zijn aluminium velgen voor MTB die op vraag uit de markt ontwikkeld zijn.  Deze worden in de gangbare maten geleverd en naar de huidige trend ook met bredere velgen. Aluminium is goedkoper dan carbon. Voor mountainbikers is de stap naar carbon wielen groter dan voor de wielrenners op de weg. Ook de aluminium MTB wielen worden met de hand gebouwd in Zwolle. De Nederlandse wielbouwer kent overigens ook een crash replacement regeling, waarbij de eigenaar na beoordeling van het kapotte wiel een nieuwe velg kan aanschaffen voor de helft van de prijs.

Innovaties

FFWD houdt in Zwolle een basisvoorraad voor haar distributeurs en het afhandelen van alle service. De spaken en naven zijn afkomstig van DT Swiss. Edwin Koopmans, international sales manager FFWD: “We werken nauw samen met DT Swiss. Die zijn altijd op hoogte van laatste ontwikkelingen in componenten en naaftechniek. DT volgt trends op de voet zoals boostafmetingen, thru axle en nieuwe body technologie.”

Consument verbinden met FFWD

Disc wielen zijn een belangrijk segment voor FFWD. Nieuw is dat deze nu ook geschikt zijn voor schijfremmen. Koopmans: “En tubeless ready disc wielen komen eraan. Daarmee bieden wij deze als een van eerste. En doen daarmee recht aan onze naam als specialist voor de triatleet en tijdritrijder.” Nog een USP is de service in eigen huis. Bij een aankoop worden de wielen altijd geregistreerd, zodat de koper er rechtstreeks mee terug kan naar FFWD. “Voor ons is dit contact belangrijk, want we updaten de klanten ook meteen met informatie. Zo verbinden we de consument met ons merk, wat ook gunstig is voor de dealer.”

FFWD distributienetwerk versterken

Koopmans, die vanaf augustus dit jaar verantwoordelijk is voor de sales, heeft ambitieuze plannen. FFWD wordt verkocht in 40 landen wereldwijd vooral in de after sales. Zijn doelstellingen voor de komende jaren is dat FFWD haar distributienetwerk wil versterken en daarnaast met meerdere fietsmerken wil samenwerken. “En we hebben altijd de ambitie gehouden om een team in de Tour de France op onze wielen te hebben. Gesprekken hiervoor zijn al in een vergevorderd stadium.”

Gezien het succes van de eerste open dag zullen er in 2018 meer gelijksoortige activiteiten op de FFWD kalender komen.

Foto's

Reageer op dit artikel