nieuws

‘Multicycle blijft op en top Nederlands’

Winkel 4938

‘Multicycle blijft op en top Nederlands’
Leon Westenberg (links) en Gerben Zwarts, respectievelijk Sales en Product Manager van Multicycle. Foto Tweewieler

Het bruist weer bij Multicycle in Ulft. Nadat eind vorig jaar het faillissement voor het merk werd uitgesproken, zag je op social media veel reacties van retailers dat het zo jammer was dat zo’n bekend merk verloren ging. Maar al vrij snel bleek dat er een overnamekandidaat was: het Poolse bedrijf Kross nam Multicycle in februari van dit jaar over.

Inmiddels zijn we 8 maanden verder en is afgelopen september de collectie voor 2018 aan de retailers gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een feestavond waar het 40-jarig bestaan van het merk werd gevierd en waar ook oprichter Nico Bieleveldt aanwezig was. Tijdens de avond konden dealers kennismaken met de nieuwe organisatie en het merk Kross.

Organisatie Multicycle afgeslankt

Het bedrijf werd na de overname door Kross in februari van dit jaar behoorlijk afgeslankt. Gerben Zwarts werd aangenomen als Product Manager en Leon Westenberg als Sales Manager. Verder werd de organisatie teruggebracht van 65 man naar nu nog geen 20 man. Van de oud-medewerkers zijn onder andere Harry Rutten en Frans-Jozef van Uum gebleven. “Zo hebben we een mix van ervaring en fris bloed, wat zorgt voor een positieve energie in het bedrijf”, aldus Leon Westenberg.

Trots op traditie Multicycle

Volgens Gerben Zwarts is Kross trots op de traditie van het merk Multicycle en niet van plan om er een Pools merk van te maken: “Multicycle blijft op en top Nederlands.” Volgens Zwarts was er tien jaar geleden ook al belangstelling vanuit Kross om Multicycle over te nemen. “Kross is een bekend merk met een assortiment van sportieve en lifestyle fietsen. Die gaan de hele wereld over, maar de focus ligt op Zuid- en Oost-Europa. Met Multicycle willen ze groeien in de Benelux, Frankrijk en het Westen van Duitsland. Kross wil over e-bikes leren van een echt Nederlands merk als Multicycle.” Kross is opgericht in 1990 en sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf met 500 werknemers en een productie van 300.000 fietsen per jaar.

Samenwerking met Kross

Volgens Zwarts zijn veel oud-dealers van Multicycle weer aangehaakt: “Maar natuurlijk zijn er ook wat afgevallen. Aan de andere kant: wij zijn zelf ook kieskeurig en doen aan gebiedsbescherming. Wij willen onze dealers een bepaald gebied kunnen bieden. Ons doel is om 200 dealers aan te sluiten en inmiddels lopen we voor op onze prognose.” Volgens Westenberg geeft Kross het bedrijf uit Ulft alle ruimte om te groeien: “De samenwerking met Kross verloopt zeer goed. We hebben dagelijks via Skype contact met Polen. Kross kiest met Multicycle voor de lange termijn. Ze geven ons alle tijd en ruimte om onze koers te bepalen.”

Lees het complete artikel in het novembernummer van Tweewieler magazine  of in de Digitale editie van Tweewieler.

Foto's

Reageer op dit artikel