blog

DESIGN: Alinker

Winkel 532

DESIGN: Alinker
De Alinker is met zorg vormgegeven en ziet er gewoon mooi uit.

De fiets blijft ontwerpers en ontwikkelaars continu inspireren. Ontwerper Peter van der Veer geeft in de Design-blog zijn visie op nieuwe ontwikkelingen en interessante zaken uit het verleden. In deze blog staat de Alinker centraal.

De Alinker is een loophulpmiddel dat zich sterk in design onderscheid van andere modellen loopfietsjes. De ontwerpster Barbara Alink heeft dit product helemaal ontwikkeld vanuit de behoeften van de gebruikers. Dat zijn mensen die een loophulpmiddel nodig hebben maar geen behoefte hebben aan een product dat door zijn uitstraling en vormgeving extra benadrukt dat ze een handicap hebben.
De Alinker ziet er gewoon mooi uit. Hij is met zorg vormgegeven. De stuurpen loopt door een fraai gebogen stuurbuis naar het midden van de voorwielophanging waar twee mooie, stevige wielen aan vast zitten. Door deze boogvorm zal de gebruiker niet snel met zijn/haar benen tegen de het frame aan trappen. De Alinker is ook nog eens vouwbaar gemaakt en in meerdere maten leverbaar. Wat mij betreft had alleen het achterwiel wel wat stoerder gemogen. Deze super loopfiets is online te koop voor 1800 euro.

Reageer op dit artikel