blog

DESIGN: Koga Pace B10

Winkel 1147

DESIGN: Koga Pace B10
Het ontwerpteam van Koga heeft een keurig frame ontwikkelt dat is afgemonteerd met de beste onderdelen die er in de markt te krijgen zijn.

De fiets blijft ontwerpers en ontwikkelaars continu inspireren. Ontwerper Peter van der Veer geeft in de Design-blog zijn visie op nieuwe ontwikkelingen en interessante zaken uit het verleden. In deze blog staat de Koga Pace B10 centraal.

Vorig jaar scoorde Koga weer een ‘Goed industrieel ontwerp erkenning’ (de Gio), ditmaal met de Koga Pace B10. De Pace is eigenlijk een reeks van 6 modellen, 3 gebaseerd op de Bosch middenmotor en 3 voorzien van Shimano Steps. De Bosch Pace-serie kan zich meten met andere aanbieders uit de ‘top’ van de markt; merken als Riese und Muller en Stromer. Het ontwerpteam van Koga heeft een keurig frame ontwikkeld, dat is afgemonteerd met de beste onderdelen die er in de markt te krijgen zijn. Wat mij opvalt in het juryrapport van de Gio is vooral het aantal ontwerpers dat Koga inzette voor dit ontwerpproject: Henk de weerd, Tim Terpstra, Gerrie Everts, Reina Osinga, Bálint Vekerdy, Rolf Brand en Daniël Loot.

Reageer op dit artikel