blog

BLOG Geur van Axe in de werkplaats

Winkel 1583

BLOG Geur van Axe in de werkplaats
Reina van der Lindej is samen met haar man René eigenaar van twee fietsenzaken in Almere.

De eerste geur die mij de laatste tijd steeds tegemoetkomt als ik de kantine binnenloop, is die van Axe. Kent u die reclame van die man die zijn lichaam vol met Axe sprayt en vervolgens hordes dames op hem afkrijgt?

Bij ons komen hordes reparaties binnen. De jongens werken zich werkelijk in het zweet om dagelijks alle reparaties af te krijgen, laat staan nieuwe en verkochte fietsen uit te pakken en weg te werken. Er is duidelijk een tekort aan werkplaatspersoneel bij ons en als ik het zo inschat ook bij de meeste van u. Ik heb nog nooit zoveel ‘wanted’ of ‘gezocht’ advertenties langs zien komen op social media.

Advertentie geplaatst

Wij hebben zelf een advertentie geplaatst met de vraag om een monteur, een leerling monteur en een winkelmedewerker. Ik dacht, ik zie wel waarop gereageerd gaat worden en dan schuif ik wel met wat ik al heb. Nou, ze stonden niet op de stoep en zelfs niet in de rij. Sterker nog, er kwam helemaal niemand… nou, eerlijk is eerlijk, er kwam er ééntje opdagen maar die vond 8.30 uur beginnen toch echt veel te vroeg.  

Maanden een tekort in de werkplaats

Loopt u al te stressen? Doe nou maar niet want we kunnen niet meer dan we kunnen. De vakanties komen eraan en dat betekent de komende maanden steeds een tekort in de werkplaats. Pas de werkroutine erop aan en communiceer goed richting de klant wat de tijdsduur van een reparatie gaat worden. Vergeet niet om ook die nieuwe fietsen te verkopen en het fijne verkoopgesprek te voeren wat ons nog steeds zo van internet onderscheidt.
Op naar een topseizoen met veel blije klanten op veilige en, niet onbelangrijk, perfect afgemonteerde fietsen. 
Iedereen een topseizoen toegewenst! 

Deze blog is geschreven door Reina van der Linde. Zij is samen met haar man René eigenaar van twee fietsenzaken in Almere. 

Reageer op dit artikel