blog

BLOG Hondenbakkie

Winkel 530

BLOG Hondenbakkie
De Basil hondenmand. Foto's Basil

Ontwerper Bas Pruyser becommentarieert de inzendingen voor de Fiets Innovatie awards 2018. Waaronder de hondenmand van Basil.

Tijdens het jureren van de Rai Fiets Innovatie Award 2018 passeert een alleraardigste inzending: Buddy, hét fietsmandje voor uw hondje! En dat te midden van het innovatiegeweld van banden, sturen, bakfietsen en hard- en software.

Het mandje appelleert aan aaibaarheidsgevoelens. In dit bolle bakje vermoed ik een doelgroep van groot belang: het op de fiets veilig meenemen van de kleine steun-en-toeverlaat van de oudere levensgenieter. Die vrouw op de flyer is wel een doelgroepje jonger, dat is een marketinginstrument om de échte doelgroep niet te stigmatiseren. Opvallend dat de kleur van het mega mooie mandje magistraal matst met de vaagblauwe, uiteen gewaaierde wolkenlucht, bloes, pantalon en oogmake-up van Mevrouw.

Caesar, de kleine Chihuahua en Terror Tebby, je kent zo’n hondje met scherp gebitje wel, gaat op het dark designkussentje gewillig in het knaagresistente tuigje. Desnoods zetten we onze springerige Schnauzer of puberende pup onder een draaddakje. Vastgezet met de fluorescerende elastieken aan voor en achterzijde van het mandje. ‘Wij doen ergens toe’, hoort de hondenfluisteraar de harige hijgertjes denken.

Maar dan die kleur. Waar heb ik die toch meer gezien? Supermarkt spaaractie voor buitenservies en design peper- en zoutstel. Zij van Buddy noemen dat Faded Denim, natuurlijk! Dat ís het ook! In het bakje wordt de bedrijfsnaam groot mee gespuitgiet in de kostbare matrijs, een teken van trots en overtuiging. Dat kon natuurlijk niet in de van riet gevlochten Joegoslavische voorlopers.

Kijk nog even snel naar die leuke teckelpootjes op de hoeken van ‘I love my buddy’. Wat zet dit bakkie een grote stap in de wereld van mens, fiets en dier! Het wint geen prijs maar designer Ghassan Allagourie en zijn opdrachtgever Basil verdienen deze column: het baarmoederwarme bakkie is KUNST en zal, achteloos neergezet naast de allesbrander, met neergeklapt hengsel en een braaf beestje erin, hét onderwerp van gesprek zijn.

Lees meer over de Fiets Innovatie awards en Fiets awards

Lees meer BLOGS op tweewieler.nl

Reageer op dit artikel