artikel

Handig: één vermogensmeter voor meerdere fietsen

Winkel 278

Handig: één vermogensmeter voor meerdere fietsen
Met de INspider heeft Rotor een handig modulair systeem gemaakt, waarbij de vermogensmeter met verschillende cranks en assen en dus verschillende fietsen is te combineren.

Fanatieke fietsers die op vermogen trainen en op verschillende fietsen rijden, zouden voor elke fiets moeten investeren in een peperdure vermogensmeter. Rotor doet dat anders. Het merk levert de INspider, een modulaire vermogensmeter die is geïntegreerd in de spider van het crankstel.

De Spaanse specialist in high-end crankstellen heeft inmiddels drie verschillende opties waarmee de sporter het geleverde wattage kan meten. Allereerst is daar het geavanceerde 2INpower-systeem, waarbij zowel links als rechts onafhankelijk de kracht wordt gemeten die op de cranks komt. Daarnaast is er de INpower, die de kracht op de linker crank meet en deze vervolgens met twee vermenigvuldigt om tot een eindwaarde te komen.

INspider: links en rechts kracht meten

De INspider is als laatste aan de reeks vermogensmeters van Rotor toegevoegd. Het systeem doet links en rechts een gecombineerde meting en komt zo tot een vermogenswaarde. Doordat de meter is geïntegreerd in de spider, heeft de fabrikant een handig modulair systeem gemaakt; de vermogensmeter is met verschillende cranks en assen uit het Rotor-programma te combineren. Daarbij is de INspider geschikt voor de montage van 1 of 2 kettingbladen. Wanneer je meerdere fietsen voor meerdere disciplines mét geschikte Rotor-crankstellen hebt, biedt de INspider dus de mogelijkheid om één meter te gebruiken voor al deze fietsen.

 

Reageer op dit artikel