artikel

Cannondale-app voor de gewone fiets

Winkel 511

Cannondale-app voor de gewone fiets
De voorwielsensor van de Treadwell geeft informatie door aan een app op de mobiele telefoon.

Het registreren van allerlei ritgegevens is voor de meeste e-bike systemen geen enkel probleem meer. Om bij gewone fietsen inzicht in het fietsgebruik te krijgen, moet er echter nog altijd een fietscomputer of navigatie worden gemonteerd. Cannondale vindt dat niet meer van deze tijd.

De Treadwell van Cannondale is een moderne, lichtgewicht fiets waar je ontspannen op rijdt. Gewoon een fiets, zonder allerlei fratsen die er niet toe doen. De schijn bedriegt echter. De fiets heeft elektronica in de voorvork en een sensor op de naaf zitten, die verbinding maken met een app op je telefoon zodra het wiel begint te draaien. Je smartphone wordt met deze app een dashboard, waarop je allerlei ritgegevens kunt zien; snelheid, de afgelegde weg, de verbrande calorieën. Je kunt zelfs zien hoeveel CO2 je hebt bespaart met je rit(ten).

Onderhoudsindicator helpt de dealer

Voor de dealer heeft deze app ook een prettige functie. Net als bij een auto, verschijnt er in het scherm een melding wanneer het tijd is voor onderhoud. Cannondale legt momenteel de laatste hand aan de dealermodus die hierbij hoort. Op deze manier kan er digitaal allerlei nuttige communicatie tussen fiets, berijder en werkplaats worden uitgewisseld.

Bevestiging op de stuurpen

Om de Cannondale app veilig en legaal te kunnen gebruiken, is de Treadwell uitgerust met een intellimount stuurpen. Deze stuurpen is compatibel met producten van SP connect. In het programma van dit accessoire-merk vind je de adapters om de smartphone degelijk op de stuurpen te monteren.

Reageer op dit artikel