artikel

Rein4ced concurreert met Aziatische productie van carbon frames

Winkel 543

Rein4ced concurreert met Aziatische productie van carbon frames
Van links naar rechts:Dave Luyckx (CPO), Niels De Greef (COO) en Michaël Callens (CEO).

Vier dagen voor de ‘Grand Départ’ van de Tour de France 2019 in Brussel, gaf het Belgische bedrijf Rein4ced een ‘sneak peek’ in hun geautomatiseerde productielijn. Rein4ced maakt frames van onbreekbaar composiet materiaal, waarin carbon wordt gecombineerd met fijne staalvezels.

Rein4ced zegt met hun productielijn vanaf eind 2019 onbreekbare carbonframes te kunnen leveren aan de bekende fietsmerken die meedoen aan de Tour de France. Het bedrijf uit Leuven wil hiermee de productie van carbon frames terugbrengen naar Europa. “Ondanks het feit dat de bakermat van het fietsen hier is, rijden alle renners in de Tour de France op fietsen die geproduceerd werden in Azië. Met een productie in Europa proberen fietsmerken uit de EU ook van significante logistieke voordelen met verhoogde flexibiliteit en efficiëntie in hun supply chain.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Rein4ced-frame

Onbreekbare kaders vervaardigd uit nieuw carbon

Rein4ced behaalde met de inkijk in de nieuwe productiefaciliteit een grote mijlpaal in het groeipad van het bedrijf. “Reeds eind 2019 zullen onze eerste onbreekbare carbonframes van de nieuwe productielijn rollen”, zegt Dave Luyckx, CPO Rein4ced. “Essentieel in dit verband is de ontwikkeling van een nieuw impactbestendig composietmateriaal. Het disruptieve materiaal van Rein4ced elimineert het plotse en dramatische falen van carbon fietskaders die het leven van de fietsers potentieel in gevaar brengen. Het nieuwe lichtgewicht materiaal combineert carbon met fijne staalvezels, waardoor fietsers beschikken over maximale performantie met verbeterde veiligheid en duurzaamheid.”

Bekijk de video van de volledig geautomatiseerde productie (de tekst loopt verder na de video)

Opzetten van serieproductie

Dave Luyckx: “Momenteel zijn we bezig met het opzetten van de serieproductie van deze frames in de nieuwe fabriek in België. Verder zijn we bezig met vergevorderde gesprekken met meerdere van ’s werelds leidende fietsmerken die het gepatenteerde impactbestendige materiaal van Rein4ced in hun portfolio willen opnemen.”

Geautomatiseerde frameproductie in België opschroeven

Michaël Callens, CEO Rein4ced: “Onze fabriek in Leuven zal worden uitgerust met de modernste machines voor geautomatiseerde productie van fietskaders vervaardigd in het nieuwe composietmateriaal. We zullen de productie starten met een jaarlijkse productiecapaciteit tot 20.000 fietskaders in 2020. Vervolgens zal de fabriek toenemende productievolumes ondersteunen om te voldoen aan de stijgende vraag voor lokale productie in Europa.”


Lees ook

 

Reageer op dit artikel