artikel

Fulcrum introduceert nieuwe carbon Wind-wielsets

Winkel 1102

Fulcrum lanceert haar nieuwste wielen: de Wind 55 DB, Wind 40 DB en Wind 40C. Met de Racing Quattro Carbon als inspiratie zijn de wielen compleet vernieuwd; van de velgen en spaken tot aan de naven.

Fulcrum introduceert nieuwe carbon Wind-wielsets

De Wind-wielen zijn gemaakt van meerdere lagen carbon, wat hen licht en sterk maakt. Daarnaast zijn alle componenten zo op elkaar afgestemd, dat zij harmonieus samenwerken en zorgen voor optimale prestaties. Voor het ontwerp van de Wind-wielen is gebruik gemaakt van alle kennis over aerodynamica binnen Fulcrum. Het resultaat is een 27 mm brede aerodynamische velg, met een zo min mogelijk breedteverschil tussen velg en band. Dit betekent minder luchtweerstand en maximale controle.

Tubeless binnen een handomdraai

Dankzij een binnenmaat van 19 mm en Fulcrums 2-Way Fit systeem zijn de nieuwe Wind-wielen geschikt voor zowel tubeless als clinchers en passen banden van 25 mm t/m 28 mm op de wielen. Je hoeft geen enkele aanpassingen aan de velg te maken om tubeless te rijden. Doordat gaten voor de spaken niet meer nodig zijn, zijn de Wind-wielen extra stevig en stijf.
De nieuwe Fulcrum Wind DB wielen zijn geschikt voor AFS schijfremmen en een HH12-100mm as op het voorwiel en een HH12-142 mm as op het achterwiel. Daarnaast zijn de Wind 40 DB en Wind 55 DB leverbaar met Shimano HG11, XDr en Campagnolo body.

Meer remkracht voor velgremmen

Naast de Wind-wielen met schijfremmen, komt Fulcrum ook met een variant voor de traditionele velgremmen; de Fulcrum Wind 40C. De wielen zijn gemaakt van carbon, met een velg van 40 mm hoog. Door gebruik te maken van de nieuwste lasertechnologie is het oppervlakte volledig vlak en vrij van hars, wat zorgt voor tot 30% meer remkracht, zelfs in de regen.

De adviesprijs voor de Fulcrum Wind serie begint bij € 1.199,- voor de Wind 40C en eindigt bij €1.258,- voor de Wind 55 DB met XDr body. De Wind 40 DB zijn leverbaar vanaf september.

 

Reageer op dit artikel