artikel

VIDEO I Shimano wil klanten producten laten ervaren in Experience Center

Winkel 691

VIDEO I Shimano wil klanten producten laten ervaren in Experience Center

Het Shimano Experience Center in Valkenburg werd half april geopend. Het is onderdeel van een groter samenwerkingsproject met de naam Par’course met naast het experience center ook een hotel, wellness center, fietsverhuurder en fitness center. Shimano wil met het Experience Center in contact komen met de eindconsument en ze de verschillende Shimano producten laten ervaren.

Half april was de opening en we gingen een kijkje nemen. Het is duidelijk dat het Par’Course nog niet zo lang geopend is. De toegangsweg is afgesloten en we moeten achterom bij de ingang zien te komen. Eenmaal binnen word je verrast door de moderne, open ruimte en de vriendelijke ontvangst. Aan de bar kun je een kopje koffie met Limburgse vlaai bestellen en in de fanshop zijn promotieartikelen van Shimano zoals een t-shirt, bidon of mok te koop. Verder worden er geen producten verkocht.

Het artikel gaat verder na de video.

 

Producten zien en ‘voelen’

‘Closer to nature, Closer to people’ was het uitgangspunt bij het ontstaan van het Shimano Experience Center. “Shimano wil iedereen in staat stellen in aanraking te komen met de wieler-, hengel- en roeisport. We hebben daarbij mobiliteit en gezondheid als centraal uitgangspunt genomen. Je kunt dus niet alleen de nieuwste producten zien en ‘voelen’ maar je kunt ook de verschillende sporten ervaren”, aldus Lennard Vis, marketing Manager van Shimano Benelux.

Het artikel gaat verder na de foto.

ShimanoEC_Kampioenstruien

Geschiedenis Shimano

De geschiedenis van Shimano start in 1921 als Shozaburo Shimano begint met de productie van single freewheels voor fietsen. In het experience center is te lezen hoe het bedrijf zich verder ontwikkelde en er is een expositie van de geschiedenis van de verschillende onderdelengroepen die sindsdien ontwikkeld zijn. Ook kun je de binnenkant van een Shimano Steps motor bekijken en zijn kampioenstruien van onder andere Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten tentoongesteld. In een speciale ruimte beleef je met een VR-bril hoe het is om een wielertocht door de bergen op een racefiets of mountainbike te maken.

Het artikel gaat verder na de foto.

Shimano wil leren

We willen graag leren van de consument. Hoe worden onze producten ervaren?

Shimano wil met het experience center klanten ondersteunen als het gaat om het testen van bestaande en nieuwe technologieën. Vis: “Het is tegenwoordig als retailer bijna onmogelijk om alle producten op de winkelvloer te hebben staan. We bieden de consument de mogelijkheid om die hier te testen. Daarnaast willen we zelf ook graag leren van de consument. Wat zijn de drijfveren, hoe worden onze producten ervaren?”

Onderdelen doorslaggevend bij keuze fiets

Maar klanten kopen toch vaak gewoon een fiets van een merk waar dan een Shimano-product op zit? “Uit ervaring weten we dat voor veel fietsers de onderdelen, zoals de aandrijving en het schakelsysteem, een doorslaggevende factor zijn bij de keuze van een nieuwe fiets. Zeker nu het spectrum steeds breder wordt, en denk alleen al aan de opkomst van de e-MTB, zijn we bij het Shimano Experience Center in staat om op één locatie de consument een keuze uit dit hele brede assortiment te maken. Bij ons is het mogelijk om dit met de laatste Shimano producten te doen, wat op andere plekken vaak niet mogelijk is.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Omgeving Valkenburg

Naast het Experience Center zit verder een PEARL iZUMi winkel met een breed assortiment aan fietskleding en accessoires. Daar bevindt zich ook Bikefitting.com, waar fietsers zich kunnen laten adviseren over hun houding op de fiets. Door de samenwerking met de bedrijven op het Par’Course eromheen kan de fietser van alles doen. Er zijn diverse arrangementen te boeken waarbij je kunt gaan fietsen of vissen. De omgeving van Valkenburg leent zich natuurlijk bij uitstek voor een mooie toertocht.
Er zijn ook mogelijkheden voor groepen, zowel zakelijk als privé. “Er kan hierbij bijvoorbeeld gedacht worden aan een vergaderarrangement voor bedrijven, waarbij je een combinatie van vergaderen en fietsen of vissen kunt maken.”

Bezoekers uit Nederland, België en Duitsland

Shimano-Exp-center-hoofdfotoShimano mikt met het experience center niet alleen op bezoekers uit Nederland. “In combinatie met België en Duitsland kunnen we binnen een straal van 100 km ruim 30 miljoen mensen bereiken. Daarnaast is het qua fietsen een heel belangrijk gebied van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan toertochten zoals Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en de Mergelheuvelland 2 Daagse die bij elkaar meer dan 40.000 fietsliefhebbers per jaar trekken.”

Reageer op dit artikel