artikel

Schwalbe start met recycling binnenbanden

Winkel 1121

Schwalbe start met recycling binnenbanden

Schwalbe start met de recycling van binnenbanden in de Benelux. Schwalbe is in 2015 al gestart met een programma om oude binnenbanden in Duitsland in te zamelen en deze te recyclen voor de productie van nieuwe binnenbanden.

Na deze succesvolle start in Duitsland is Schwalbe nu zover om dit programma ook in de Benelux aan te bieden. De consument kan zijn of haar oude binnenbanden inleveren bij de fietsdetaillist, die vervolgens de binnenbanden opspaart en kosteloos naar Schwalbe opstuurt.
Schwalbe verzamelt de binnenbanden en zorgt voor transport naar de productielocatie in Indonesië waar de banden worden gerecycled.

100% recyclebaar

Elke Schwalbe binnenband is 100% recyclebaar en bestaat op dit moment al voor 20% uit gerecycled materiaal. Schwalbe is al jaren actief om zo groen mogelijk te produceren vanuit de gedachte ‘Cycling en Recycling’.

Green Guard anti-leklaag

In 2010 werd hiervoor de eerste Eurobike award gewonnen met de Green Guard anti-leklaag, deze lekbescherming bestaat voor een derde uit gerecyclede latexproducten en wordt gebruikt in verschillende banden binnen de Schwalbe collectie waaronder de bekende Marathon.

Eurobike Green Award

In 2015 behaalde Schwalbe vervolgens een Eurobike Green award gewonnen voor het binnenbanden recycling programma in Duitsland.
In 2017 werd de tweede Eurobike Green award behaald met de introductie van de Road Cruiser, de meest ‘groene’ fietsband van Schwalbe. Het rubber van deze band bestaat grotendeels uit een combinatie van natuurlijk rubber en hoogwaardig gerecyclede rubbermaterialen.

Meedoen aan het Recycling programma

Alle fietsdetaillisten ontvangen via de Schwalbe nieuwsbrief of via hun Schwalbe Accountmanager een link om het POS-materiaal te bestellen. Tevens wordt er uitgelegd hoe zij de binnenbanden kosteloos kunnen versturen naar Schwalbe Nederland.

Raamsticker en poster

In dit POS-pakket zit een raamsticker en poster waarmee fietsdetaillisten aan de consument kenbaar kunnen maken dat zij oude binnenbanden inzamelen. Zodra de fietsdetaillist 100 tot 150 oude binnenbanden verzameld heeft, kunnen deze kosteloos opgestuurd worden naar Schwalbe Nederland.

Foto's

Reageer op dit artikel