artikel

Bromfietsverkopen: wisseling van de wacht?

Winkel 467

De ontwikkeling van brom- en snorfietsverkopen wijst op een soort wisseling van de wacht. De registraties van bromfietsen stijgen dit jaar gestaag, terwijl de snorfietsen juist in zwaar weer terecht zijn gekomen. De ‘25-kilometerklasse’ duikt volgens de VWE-cijfers in mei zelfs ruim 15 procent in het rood, vergeleken met vorig jaar.

Bromfietsverkopen: wisseling van de wacht?

Dat is des te veelzeggender als je nagaat dat in die periode nog de marktverstorende Euro4-problematiek meespeelde. VWE-statisteken geven aan dat met name jongere kopers tot een jaar of 35 wat lijken af te haken bij de snorfietsen. Terwijl in de bromfietsklasse juist het omgekeerde gebeurt. Daar zit in diezelfde leeftijdscategorie juist groei.

Verplaatsen snorscooters naar rijbaan in Amsterdam

Dat wijst er allemaal op dat ontwikkelingen rond het verplaatsen van snorscooters van fietspad naar rijbaan en helmdraagplicht – in Amsterdam al in werking – veel kopers laat afhaken. Of omschakelen naar de bromfietsklasse.

SYM op 1 in bromfietsklasse

In die bromfietsklasse houdt SYM zijn leidende positie goed vast, met in de eerste vijf maanden van het jaar bijna 21 procent van de verkopen. Piaggio staat met zo’n 17 procent op achterstand. Posities drie en vier zijn op ruime afstand voor Kymco en als leidende speed e-bike merk Stromer.

Top 3 snorfietsen

Dan de Top 3 bij de snorfietsen: Piaggio blijft met afstand nummer 1, SYM zit met stabiel goede verkopen in de achtervolging en op ruime afstand zien je een ‘pelotonnetje’ onder aanvoering van La Souris,. In de achtervolging: BTC en AGM.


Lees ook:

VWE-cijfers april

VWE-cijfers eerste kwartaal: positieve seizoensstart

 

Reageer op dit artikel