artikel

Daarom verkiest Accell Lapierre boven Ghost

Winkel 1857

Accell wisselt voor de Benelux het merk Ghost in voor Lapierre. Dit Franse merk is gevestigd in Dijon en werd in 1946 opgericht. Lapierre is in Nederland vooral bekend als sponsor van de Franse wielerploeg Groupama-FDJ. Minder bekend is dat Lapierre ook een breed assortiment mountainbikes heeft en al jaren mountainbiketeams sponsort.

Daarom verkiest Accell Lapierre boven Ghost
Accell kiest voor de Benelux voor Lapierre, omdat het bedrijf veel potentieel in het merk ziet.

Niet alle dealers zullen blij geweest zijn met het besluit van Accell. Ghost heeft vooral in de mountainbikewereld een behoorlijke naam. Pamela Slettenaar vertelt waarom Accell Benelux deze keuze gemaakt heeft. “Accell Group heeft besloten dat de diverse regio’s in de wereld zelf hun productfolio’s mogen bepalen. Voor de Benelux is gekozen voor Lapierre, omdat we veel potentieel in het merk zien. Lapierre is een sterk merk in racefietsen, maar heeft ook een ruime collectie mountainbikes. Ghost richt zich met name op mountainbikes, vandaar onze keuze voor Lapierre. Bovendien is de collectie mountainbikes van Lapierre en Ghost vergelijkbaar.”

Lapierre; breed assortiment

Dat was te zien op de afgelopen dealershow: de collectie van Lapierre is breed en loopt van instap- tot topmodellen. “Daarmee is Lapierre een mooie aanvulling op het sportieve assortiment van Accell. Met de racefietsen van Koga zitten we meer aan de bovenkant van de markt. Met Lapierre kan de dealer het hele spectrum in het sportieve segment bieden.”

Sponsoractiviteiten

Het is allereerst belangrijk de bekendheid van het merk te vergroten. “Lapierre is al jaren sponsor van de Franse wielerploeg Groupama-FDJ. We zijn bezig het merk meer zichtbaar te maken, ook op de winkelvloer. We denken over een incentive bij aankoop van een fiets zoals een winactie waarbij een clinic met het ProTour team of een gesigneerd t-shirt dat te winnen is. Maar ook in de mountainbikewereld gaan we aan de slag. Lapierre is al jaren sponsor van een e-MTB team. We zijn volop bezig om ook onder mountainbikers in de Benelux meer bekendheid te krijgen.”

Accountmanagers voor afdeling Sport

Om sportretailers beter te kunnen ondersteunen, heeft Accell Benelux dit najaar specifieke accountmanagers aangetrokken voor de afdeling Sport, waar ook het racesegment van Koga, Van Nicholas en Haibike onder vallen. Ook op Dealersupport zijn specialisten aangesteld. “Onze salesorganisatie is nu uitgerust met een dedicated team voor Sport. Gecombineerd met de producten en de kennis van Juncker is er binnen Accell Benelux veel kennis van deze markt. We kunnen de sportieve retailers goed ondersteunen om het merk Lapierre groot te maken. De eerste reactie tijdens de dealershow waren zeer positief.”

 

Foto's

Reageer op dit artikel