nieuws

20 werkplekken in nieuwe Swapfiets-werkplaats

Werkplaats 1659

20 werkplekken in nieuwe Swapfiets-werkplaats

Swapfiets heeft in Amsterdam een nieuwe werkplaats geopend. Het is met een oppervlakte van 1.600 vierkante meter en 20 werkplekken de grootste van Swapfiets in ons land. Swapfiets heeft in totaal ruim 170 fietsenmakers in dienst, samen repareren zij gemiddeld 5.000 fietsen per week.

Met een Swapfiets-abonnement betaalt een klant niet meer voor het bezit maar voor het gebruik van een altijd werkende fiets. Wanneer de fiets kapot gaat, komt Swapfiets naar de klant om deze te repareren.

Kwaliteit van de fiets constant verbeteren

Aangezien het eigendom van de fiets bij Swapfiets blijft, wordt de kwaliteit van de fiets continue verbeterd. Steven Uitentuis, mede-oprichter van Swapfiets: “Het is voor ons en onze klant van belang dat de fiets zo lang mogelijk meegaat. Daarom worden de inzichten uit gebruikersdata door onze fiets-ontwerpers gebruikt om het ontwerp van de Swapfiets te optimaliseren.”
Voor onderdelen die regelmatig kapot gaan, wordt door Swapfiets bijvoorbeeld een andere oplossing gezocht. Fietsen worden niet meer verlicht met batterijen maar met een magnetische dynamo. Ook de velgen van de Swapfiets zijn geoptimaliseerd. Het onderhoudspercentage van dit onderdeel is daarmee verlaagd van 27% naar slechts 1,8%.

1.000 fietsen per dag repareren

Per dag repareren de ruim 170 fietsenmakers meer dan 1.000 fietsen. Slechts 15% van de fietsen die de werkplaats verlaten is een nieuwe fiets, de overige 85% zijn eerder gebruikte Swapfietsen. Deze zijn opnieuw rijklaar gemaakt. Aangezien Swapfiets hard groeit en de service en reparaties een belangrijk onderdeel zijn, is het bedrijf continu op zoek naar fietsenmakers van alle niveau’s. Het bedrijf voorziet hierin met de eigen Swapfiets Academy.

Reageer op dit artikel