nieuws

Bedrijfsschool Gazelle leidt fietstechnici op en garandeert hen een baan

Werkplaats 1275

Gazelle gaat weer beginnen met een bedrijfsschool. In het verleden hebben veel huidige fietstechnici en retailondernemers het vak geleerd bij Gazelle. De laatste jaren was er geen bedrijfsschool. Maar nu start de fabrikant uit Dieren weer en trekt daarbij op met het Arnhemse Rijn IJsselcollege. Na afronding van opleiding krijgen de deelnemers een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsschool Gazelle leidt fietstechnici op en garandeert hen een baan
Gazelle start de Bedrijfsschool in samenwerking met het Rijn IJsselcollege in Arnhem. Foto Gazelle

Op de Bedrijfsschool van Gazelle leren jongeren het vak in de schoolbanken en vooral in de fabriek van Gazelle. Jongeren met interesse in techniek krijgen bij Gazelle de kans om een opleiding tot fietstechnicus te volgen en daarbij te werken. Vanaf dag één verdienen ze een fulltime salaris en bovendien worden de opleidingskosten vergoed.
De bedrijfsschool, zoals de combinatie tussen theorie en praktijk officieel heet, start in september. In de bedrijfsschool trekt Gazelle op met het Arnhemse Rijn IJsselcollege. Leerlingen werken en leren vier dagen in de fietsfabriek onder begeleiding van praktijkopleiders en ervaren collega’s.

Eén dag in de schoolbanken

Eén dag per week zitten ze in de schoolbanken om de theorie bij te spijkeren. Aan het einde van de bedrijfsschool hebben de deelnemende jongeren het officiële beroepsdiploma fietstechnicus (mbo, niveau 2) en volgt er een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren vanaf nu mogelijk

Voor de bedrijfsschool zoekt Gazelle jongeren die net van de middelbare school komen. Jongeren (16 – 23 jaar) die oren hebben naar een plaats in de bedrijfsschool kunnen vanaf nu digitaal solliciteren.

 

Reageer op dit artikel