nieuws

Fietstechnici strijden om Vélovakman Award

Werkplaats 1831

Fietstechnici gaan op de aankomende vakbeurs Vélovak strijden om de titel Vélovakman. Hieraan kunnen fietstechnici uit Nederland en Vlaanderen deelnemen. De Vélovakman Award wordt uitgereikt tijdens de tweede editie van de Vélovak die in september in Gorinchem gehouden wordt.

Fietstechnici strijden om Vélovakman Award
Foto Studio 38c

De Vélovakman Award is een initiatief van de Vélovakman organisatie, de Tweewieler Academy en NieuwsFiets.nu en heeft als doel vakmanschap te herkennen en erkennen. Juncker Bike Parts heeft als hoofdsponsor aan de eerste twee edities van Vélovakman Award verbonden.

Finale op beurs Vélovak

Tijdens de voorronde wordt de vakkennis van de deelnemers getoetst. De beste deelnemers doen daarna mee in de finale die gehouden worden in de speciale Vélovakman arena op de beursvloer.

De Vélovakman wedstrijd

Om zorg te dragen voor een goede kwaliteit van de vragen en opdrachten werkt de beursorganisatie samen met de Tweewieler Academy van Innovam. Robbert-jan van den Berg, manager van Tweewieler Academy hierover: “Uitgangspunt is dat de award echt betekenis heeft. We hebben een wedstrijd ontwikkeld waarin vakmanschap herkend wordt. De award is een erkenning van het vak fietstechnicus. Vakmanschap in de tweewielersector is breder, maar in de Vélovakman award is de technische kant het belangrijkste.”

Per fietsspeciaalzaak 1 technicus

Per fietsspeciaalzaak kan er 1 technicus meedoen. In de schriftelijke voorronde wordt de vakkennis getest. Op de Vélovak beurs moet deze toegepast worden in twee technische opdrachten. Per ronde werken twee fietsprofessionals parallel en in een afsluitende snelheidsopdracht wordt de rangschikking bepaald. Inschrijven is hier mogelijk vanaf 8 juni a.s.

Meer aanzien voor tweewieler technici

“Een belangrijke uitdaging in de tweewielerbranche is de aanwas van nieuwe vakmensen. In de concurrentie met sectoren als de automotive zou de tweewielersector tekortkomen”, zegt Van den Berg. “Dat is geheel onterecht en met de Vélovakman wedstrijd willen we meer zichtbaarheid geven aan deze belangrijke professionals en zo een label creëren voor de finalisten waarmee ze zich in de markt kunnen onderscheiden.”

Juncker partner voor twee jaar

Juncker combineert de deelname aan Vélovak met het sponsorship van de award. Anton Nijhuis, Marketing manager bij Juncker Bike Parts: “We vonden het direct een goed initiatief. Wij zijn er voor de retailer met ons team winkel- en werkplaatsinrichting waarbij kwaliteit en vakmanschap voorop staan. Deze waarden zien we 1-op-1 terug in de Vélovakman award.” Over de vorm van samenwerking zegt Nijhuis: “We zullen de Vélovakman area inrichten met gereedschappen van Unior Bike Tools. Aangevuld met merkspecifieke gereedschappen. Op op de beurs laten we op onze stand een selectie van merken zien uit het Juncker assortiment waarmee de retailer zich kan onderscheiden, waaronder ook softgoods merken.“

Over Vélovak

De beurs Vélovak is een inkoop-, netwerk en kennisevenement voor distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche uit de Benelux. Naast de officiële merkdealers en importeurs van fietsen, accessoires, onderdelen, kleding en voeding, exposeren er partners voor winkelinrichting, werkplaats en retail services. Informatie over deelname kan opgevraagd worden bij stef.vankrieken@easyfairs.com.

Gratis bezoeken Vélovak

Fietshandelaren en technici kunnen, onder vermelding van hun KvK-nummer, de beurs gratis bezoeken op 9, 10 en 11 september 2018 in Evenementenhal Gorinchem, direct gelegen aan de A15. Ga voor meer informatie naar www.velovak.com.

 

Reageer op dit artikel